SON DAKİKA
Hava Durumu

BÜYÜKŞEHİR YANGIN BÖLGESİNDE ETKİLİYDİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2021 11:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2021 11:26

Güney bölgelerimizi etkisi altına alan ve benzeri görülmeyen büyük yangınları söndürmek için bütün imkanlar seferber edildi. Yurdun dört bir köşesinden gelen ekipler yangınlara müdahale etmek için katkı sağlamaya çalıştılar. Değişik şehirlerimizden gelen yardım araçları koordinasyon merkezinin öngörüleri istikametinde konuşlanarak yangın söndürme çalışmalarında rol oynadılar. Yardım ve destekler genellikle büyükşehir belediyelerinden geldi.

***

Yangın söndürme faaliyetlerinde dikkatleri çeken en önemli unsurların başlarında yer alan kurumlardan birisi de Bursa Büyükşehir Belediyesi idi.

Yakın geçmişte sel felaketinde yaraların sarılması noktasında nasıl önemli bir rol oynadığı herkesin malumudur. Bursa’dan Türkiye’nin bir ucundaki Artvin ve Rize bölgelerine desteğini ulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi Antalya ve Muğla bölgelerine ulaşmada da geç kalmamıştır. Sadece zamanında ulaşmakta kalmamış birçok yangın mahallinde de etkin rol oynamıştır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin kahramanca ve fedakârane mücadeleleri herkes tarafından takdirle karşılanmıştır. Hatta Başkan Alinur Aktaş’ın paylaşımlarından görmekteyiz ki itfaiye personeli iyice yorgun düştüğünde yol kenarlarında yerlerde uzanıp uyumuşlardır. Bu da inanmışlığın göstergesidir.

Burada dikkatimi çeken bir konu var:

O da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın anında vaziyete müdahale edip durumdan görev çıkarmasıdır.

Bu da insiyatif sahibi olduğunun açık göstergesidir.

Henüz hiçbir şehirden ses seda çıkmadan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sesi ilk önce çıkmaktadır.

Televizyonlarda da yangın bölgesindeki mağdur durumdaki vatandaşların Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne karşı ne denli memnun olduklarını ifade etmeleri bunun en büyük delilidir.

***

Bursa itfaiye teşkilatı da Alinur Aktaş’ın yüzünü hiçbir zaman kara çıkarmamıştır. Verilen görevleri bi hakkın yerine getirme konusunda takdirleri sonuna kadar hak etmiştir.

Bizler de buradan hem başkanı ve hem de bağlı teşkilatlarının tebrik ediyoruz.

Temennimiz Büyükşehir’in aynı başarılarının artarak devam etmesidir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.