SON DAKİKA
Hava Durumu

KOMŞUNUN SEÇİMİ

Uzun bir aradan sonra siz değerli okurlarımla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirterek yazıma başlıyorum. Sebebi malum Pandemi dönemi. Herkes yazı yazabilir. Herhangi bir konu üzerinde yorum yapabilir. Yorum yapmak başka haber içerikli yazı yazmak, başka. Esaslı yazı ve haberlerde 5 N bir K ya uymak kaydedendir. Bu nedenle 4 Nisan 2021 günü komşumuz Bulgaristan da

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2021 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Uzun bir aradan sonra siz değerli okurlarımla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirterek yazıma başlıyorum. Sebebi malum Pandemi dönemi. Herkes yazı yazabilir. Herhangi bir konu üzerinde yorum yapabilir. Yorum yapmak başka haber içerikli yazı yazmak, başka. Esaslı yazı ve haberlerde 5 N bir K ya uymak kaydedendir.

Bu nedenle 4 Nisan 2021 günü komşumuz Bulgaristan da yapılan 45 parlamento seçimlerini yerinde görmek ve fikir sahibi olmak için gittim.

Bu seçimlerde Türkiye genelinde açılan sandıklar da 26 000 seçmenin oy kullandığı belirtiliyor. Bu arada bir hususu belirtelim.300,bin civarında çifte vatandaş olduğu söylenen ülkemizde sandığa gitmemenin sebebi, açılan sandıkların az oluşunun altı çiziliyor. Vatandaş bir gününü o kuyruklarda geçirmek istemiyor. Bu seçimde ülkemizde kullanılan oy 2017 seçimleri ile kıyaslandığında 5 000 oy daha az olduğu ortaya çıkıyor.

Bulgaristan da ezilen Türk, Müslüman ve diğer azınlıkların birlik olması için STK lar çabalar sarf ediyor.

Bunların Başında Bursa da kurulu dernekler geliyor. Edindiğim bilgiye göre Egridereliler Kültür ve dayanışma derneği 6 otobüs, Mestanlılar derneği 2, Cebel Derneğinin 1 otobüs ile seçimlere katıldıkları belirtildi. BAL-GÖÇ Derneği 1 otobüsü dolduramadığı için kendilerine müracaat eden vatandaşları giden otobüslere taksim etmişler.

Üyesi olduğum Egridereliler Derneği otobüsü ile yolculuk yaptım. Sayyat rehberimiz dernek başkan yardımcısı Sayın Olcay Coşkun ve dernek sekreteri Sevgi hanımefendinin emeklerinin bu organizasyonda büyük olduğunu belirtelim.

Ardino belediyesi ile Nilüfer belediyesinin kardeş belediyeler olmasını yıllar önce sağlayan dernek, geçen yıllar içerisinde bu kardeşliğin katlanarak gelişmesi için emek sarf ediyor.

Seçim günü Dernek Başkanı Sayın Aydın Yılmaz n ve Nilüfer Belediye başkanı Sayın Turgay Erdem ve beraberindekiler ile kardeş belediye başkanı Sayın İzzet Şaban beyi ve ekibini ziyaret etmeleri onur verici bir durumdur.

Bu arada tarihe not açısından bu seçimlerde Bulgaristan Parlamentosuna giren 6 partinin resmileşmesi muhtemel oy oranlarını verelim.

GERB-SDS yüzde 26.1,VAR BÖYLE HALK  17.7 Partinin başkanı Slaven Trifanov,şovmen ve şarkıcı. Yüzde 15 ile BSP, yüzde 10.3 ile  DPS HÖH,9.5 ile Dmoktatik Bulgaristan,Yüzde 4.7 ile Ayağa Kalk Mafya Dışarı partisi.Yurt dışı oyların  yüzde 30.8 VBH partisi alırken;HÖH yüzde 13.2, GERB yüzde 8.7, BSP 4.7

Kırcaali seçmeni bu kez HÖH 3 vekil verirken; GERB 1,BSP 1 dedi. HÖH Kırcaali de 4 vekil bekliyordu. Bu arada Kırcaali belediye başkanı Mühendis Sayın Hasan Azis n basına verdiği beyanattan vekillikten istifa edeceğini ve Belediye başkanlığı görevine devam edeceğini  görüyoruz.Bulgaristan seçim kanununa göre seçim sonucunda vekillikten istifa edenin yerine partisinden sıradaki vekil adayı geliyor.Komşumuzun Seçimi ülkelerine ve komşu ülkelerine hayırlı olsun!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.