SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer’de “Ata tohumu” bereketi..

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2021 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 07:44

Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi de sona yaklaşılırken herkes her kesim hatta Belediyeler süreç içerisinde doğal tarıma yöneldi.Başta Bursa Büyükşehir başta olmak üzere özellikle Nilüfer Belediyesi “Ata tohumunu” ön plana çıkardı.

Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan “kent bostanlarında” Ata tohumu kullanılarak yapılan üretimin standardını yükseltmek,yeni istihdam alanları oluşturmak için atılan adımlar da meyvesini vermeye başladı…

Başkan Turgay Erdem,Kent Bostanlarında üretilen Domateslerden hanımlara salça yaptırdıklarını ifade ederek “Üretilen salçalar Belediye ait 2 satış noktasında satılıyor.Talep beklenenden fazla.Satış noktalarını yılbaşına kadar 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu..

Şunu ifade etmek istiyorum…

Başkan Turgay Erdem’in yönettiği Nilüfer Belediyesi kısıtlı imkanlara rağmen başladığı Organik tarımda bir hayli yol kat etmiş. Organik Tarım Pazarına olan talep bunu en açık örneği..

Yine Nilüfer’de önemsediğim bir  başka proje Kompost üretimi..

Çöp sorunun en aza indirmek ve “sıfır atık” hedefiyle çıkılan yolda büyük başarı elde edilmiş. Başkan Turgay Erdem diğer Belediyeler de tarafından da kompost üretimi yapılsa,hatta site yönetimleri tarafından böyle bir çalışma içine girerse üretilenin tamamını Belediye olarak kendilerinin satın alabileceğini söyledi.

Siyasi düşüncesi ne olursa olsun,insan odaklı çalışmaların mutlaka karşılığı olacaktır.Bereketli topraklarda tohum artacak,insanlara iş imkanı sağlanacak.Hatta insanlara doğal,kimyası bozulmamış organik besine ulaşmasının önü açılacak.Bu nedenle Nilüfer atılan bu adımları kıymetli buluyorum..

Bütün kainat insana hizmet ediyor…Hava,su,doğa,hayvanlar,ağaçlar ve binlercesi.Demek ki insan da gereğini yaparsa olur…

Yeter ki kanaatkar olalım..Yeter ki küçümsemeyelim

Nilüfer yapılan insan odaklı çalışmalarda, yerel bir duruşun var olduğunu da görebiliyoruz.

Belki de bir gün herkesin ihtiyaç duyabileceği yaşlı bakım evi…Nilüfer Belediyesi bu alanda  sınavını başarıyla tamamlamış.100 kişilik bakım evinin ardından yapılan 200 kişilik “Yaşlı bakım evi” misafirlerini kabul etmeye başlamış.

Yakında hizmet vermeye başlayacak “Alzheimer konuk evi”…Bu günlerde hizmet verecek personelin eğitimi yapılıyor.

Başkan Turgay Erdem,sosyal projelerin önemine dikkat çekerken şu ifadeleri kullanıyor; “Bakım evlerine şu anda devletin bir katkısı yok.Bir kişinin maliyeti 4 bin lira civarında.Alınan ücret ise Bin 600 lira.Açık kalan diğer kısım Belediye bütçesinden kapatılıyor.Bu tip kurumları devlet mutlaka desteklemeli”

Kültür ve sanat organizasyonlarının yapıldığı Balat Kent Ormanı da yenileniyor Nilüfer’de..Başkan Erdem insanların rahat edebileceği yeni mekanların proje kapsamında  oluşturulacağını söyledi.

Son sözüm şu ki;

Karşılıklı iyi niyetle yapılan çalışmalar siyasi duruşa bakılmaksızın toplum tarafından alkışlanır.Bir insanında yaşadım diyebilmesi,yaşadığı günün hakkını vermesine bağlıdır.

İyi haftalar…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.