SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu hem sitem etti,hem de eleştirdi..

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2021 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2021 08:32

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,Bursa programı kapsamında düzenlediği basın toplantısında,daha önce Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak görev yaptığı Ak Partiye hem sitem etti,hem de eleştirilerini ard arda sıraladı.

İl Başkanlığında düzenlenen toplantının ayrıntısına girmeden önce şu ifade etmeliyim ki,yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten Ak Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu’nun sitem dolu sözlerini aslında kırgınlığın bir ifadesi olarak değerlendirebiliriz..

Başında bulunduğu muhalefet konumundaki Gelecek Partisi ile yoluna devam ettiğini ifade ederken gelen bir soru üzerine “İttifakları konuşmanın zamanı değil. Fiili olarak hiçbir ittifakın içinde değiliz” sözleriyle ittifakları konuşmak istemedi.

Toplantı süresince iktidara yönelik eleştirilerini sürdürmesini de demokratik refleks olarak değerlendirip açıklamalara bu açıdan baktığımda,hissiyat boyutlu düşünceleri de bir kenara bırakmış oluruz..

Bursa’dan övgü ile söz etti Ahmet Davutoğlu..Hatta patentinin kendisine ait olduğunu ifade ettiği “ULU ŞEHİR” unvanının bugünde kullanılıyor olmasından memnuniyetini dile getirdi.

Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşanan yangınların ardından Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketlerine de değinen Davutoğlu,kriz yönetiminde aksaklıkların yaşandığını dile getirdi.21 İlde yaşanan yangınların ardın çelişkili açıklamaların yapıldığını,Başbakanlığı döneminde kendisine bağlı olan AFAD’ın Genel Müdürlük pozisyonuna düşürülmesine bağlayarak şunları söyledi:Afad yeniden yapılandırılmalıdır.İçişleri Bakanlığına bağlanması büyük hataydı.Yeniden Afat timleri kurularak şeffaf iletişimin oluşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir.Hükümet doğru zamanda doğru bilgi paylaşmadığında spekülasyonlar kaçınılmaz hale gelir.”diye konuştu.

Bursa’yı da yakından takip ettikleri,tarım arazilerinin yüzde 40’dan yüzde otuzlara gerilediğini vurgulayan Davutoğlu,Başbakanlığı döneminde başlattığı imar çalışmaların yarım kaldığını,iktidara geldiklerinde yarım kalan bu konunun da  çözüme kavuşturulacağını vurguladı.

Sitem dolu ifadelerle Ak partiden ayrılması sürecini anlatan Ahmet Davutoğlu,Göç Bakanlığının kurulmasının aciliyetine vurgu yaptı..Hükümetin Libya ile yaptığı “münhasır ekonomi antlaşmasını” desteklediklerini bunun doğru bir hareket olduğunu ileri sürdü..

Toplantı süresince iktidara yönelik sitemlerinden anladığım kadarıyla Davutoğlu çokta isteyerek Ak partiden ayrılmamış.Kendisine yönelik eleştiriler karşısında öfkelenmesi,Genel Başkan Yardımcılarının 15 Temmuz’da FETÖ ile yapılan mücadeledeki çalışmalarını en ayrıntısına kadar anlatması bunun en açık ifadesi olarak değerlendirilebilir.

Son olarak şunu ifade etmek isterim..Siyasette önemli olan “gayri nizami” siyaset anlayışını bir kenara bırakarak ülkeye hizmet etmek için çabalamaktır.Koltuklar hiçbir zaman baki değildir.Ülkeye kim hizmet ediyorsa,İktidar yada muhalefet halk onu alkışlar.

Bizim temennimiz de budur…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.