SON DAKİKA
Hava Durumu

Yardım gönüllüsü

Hayat, kazanımların insanların kendi aralarında ve birbirleriyle paylaştığında ve toplum olarak huzur içinde yaşamayı öğrendiğimiz zaman güzelleşiyor. Bu dünyada insanların kendi elleriyle yaptıkları beton binaların, herhangi bir deprem veya doğa olayı sırasında kendi beton mezarları olabileceklerini bilmelerine rağmen hala aynı uygulamaları devam ettirme arzusunda olmalarına akıl sır ermiyor. Daha fazla kazanç ve daha fazla rant

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Hayat, kazanımların insanların kendi aralarında ve birbirleriyle paylaştığında ve toplum olarak huzur içinde yaşamayı öğrendiğimiz zaman güzelleşiyor.

Bu dünyada insanların kendi elleriyle yaptıkları beton binaların, herhangi bir deprem veya doğa olayı sırasında kendi beton mezarları olabileceklerini bilmelerine rağmen hala aynı uygulamaları devam ettirme arzusunda olmalarına akıl sır ermiyor. Daha fazla kazanç ve daha fazla rant uğruna, insanların sadece kendilerinin değil, başkalarının, toplumun hayatlarını riske atmaları konusunda toplumsal bilinçlendirme gerekiyor.

Bu konuda, ülke olarak galiba eksikliklerimiz var.

Yine de herhangi bir sosyal afet, doğal afet, istenmeyen olaylar ve insanların güç durumda kaldıklarında onlara hizmet verebilen ve dünyaya örnek bur kurumumuz olan Kızılay’ımız var.

Dünya genelinde kutlanan İlk Yardım günü ile ilgili olarak Kızılay’ın açıklama ilgimizi çekti. Kızılay, yaşamımızın her anında gerek duyulabilecek hayat kurtarıcı uygulamaların yer aldığı ilk yardıma yönelik farkındalık oluşturmak için her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü küresel olarak kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü” nde herkesi kahraman olmaya davet ediyor. 2021 yılında 11 Eylül’e denk gelen Dünya İlk Yardım Günü’nün teması ise “Sen de okulunda ve yaşadığın şehirde İlk Yardım Kahramanı Ol” olarak belirlendi.

Bu konu çok önemli. Kızılay’ın sadece kendi ekipleri ve kendi güçleriyle belli zamanlarda olaylara anında müdahale edilmesinde sıkıntı yaşanabiliyor. Özellikle deprem veya yangın anında bu sıkıntıları yaşıyoruz.

Her evde bir ilk yardımcı olması hedefine adım adım ilerleyen, eğitim ve seminer programlarını artırarak devam ettiren Kızılay, 26 ilde 34 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile toplumda ilk yardım bilinci oluşturmak, ölüm ve yaralanmaların azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla sertifikalı ve bilgilendirici eğitim çalışmalarına devam ediyor. Toplumsal destek ve birlik adına olumlu bir çalışma.

Sadece, evlerimizde ve bölgemizde değil, insanların toplu bulundukları yerlerde de meydana gelen veya gelebilecek olaylara karşı önlem alınması lazım. Şimdi, okullarımız açıldı. Dersler başladı. Olması düşünülen olaylara karşı da öğrencilerin, öğretmenlerin de eğitimleri lazım.

Öğrencilere ve öğretmenlere yönelik Güvenli Davranış ve İlk Yardım Eğitimi el kitabı ile animasyonlar geliştiren Türk Kızılay, bugüne kadar 218 bin 439 kişiye sertifikalı ilk yardım eğitimi, 553 bin 936 kişiye yüz yüze bilgilendirme eğitimleri verdi. Daha çok ilk yardım kahramanı yetiştirmek için çalışan Kızılay, ilk yardım eğitim merkezlerinin sayısını da arttırmayı hedefliyor.

Evet, “benim başıma gelmez” diye bu konulara ilgi göstermeme niyetinde olanların bu fikirlerini değiştirmesi gerekiyor. Bugünün sağlam insanları, başlarına gelebilecek beklenmedik bir kaza ile yarının yardıma muhtaçları olabilir. O nedenle, vakti olanların, Kızılay’ın bu kurslarına katılmasını öneriyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.