SON DAKİKA
Hava Durumu

“Maraba devri” bitti mi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2021 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 10:23

Davut Gürkan’ın Başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte,Ak Partide hantallaşan,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “Metal yorgunu” yapının yenilenmesi anlamında olumlu sonuçların işareti alınmaya başlandı.

Özellikle Davut Gürkan’la başlayan değişim bir anlamda Bursa siyasetine de yeni bir ivme kazandırdığı gibi,yerel yönetimlerle siyaset arasındaki buzların erimesine de neden oldu.

Esasında halk,siyasetle uğraşan insanları bugüne kadar hep hizmet adamı olarak görmeyi arzulamıştır.O nedenle insanların geçmişinden çok bugün içinde bulundukları konumu, hal hareketlerini irdelemenin bu kente artı katkı koyacağını düşünür.

En azından bugün de öyle görünüyor…

Daha önce de ifade ettiğim gibi,onca hizmete rağmen,Ak partinin elinde bulunan tek Büyükşehir’in Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a karşı muhalefetin el birliği yapmışçasına acımasızca saldırmasının bir nebzede olsa önü kesilmiştir.

Zaten siyasi eleştirilere yine siyasi üslupla cevap vermektir doğru olan..

Hatta,Gürkan’la birlikte,siyaseten gelen eleştiriler,siyasi olarak karşılık bulmaya başlamış,yıllarca Ak Partiye destek vermiş, partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış insanları ötekileştiren zihniyet ortadan kaldırılmıştır.

Unutmayalım ki,Bursa siyaseti ilginç,bir o kadar da düşündürücü süreçlerden de geçiyor..

Ak Partiden ayrılan AKP’liler tarafından kurulan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın Deva Partisi Bursa ekseninde beklenen performansı gösteremedi. Adeta yok hükmündeler…

Millet ittifakında yer alan CHP’nin Nilüfer’deki başarılı siyaseti, İYİ Partinin sokak siyaseti ile birleşmesi,mevcut tabloyu değiştirir mi onu da zaman gösterecek.

Burada diğer önemli bir konu ise Cumhur ittifakında yer alan MHP’nin içinde bulunduğu durum.Daha önce ifade ettiğim gibi partinin bugün için seçim barajını aşması bile zor görünüyor.Kurultay sonrası,teşkilatlarda ki,değişim beklentilerinin boşa çıkması “Az olsun bizim olsun” zihniyeti MHP’yi Bursa’da bitirme noktasına getirdi.

Yeniden İktidar Partisine dönersek,bir hareketlilik göze çarpıyor.Buna en büyük neden,Davut Gürkan’la birlikte zihniyet değişikliğine gidilerek partide Maraba devrinin bitirilmesi olarak gösteriliyor.Diğer önemli bir nokta ise Parti üzerindeki safraların temizlenip,küskünler ordusu dağıtılması.

Her ne kadar “Fesat cephesinde” yer alanlar,bu gelişmelerden rahatsızlık duysa da halkın memnuniyeti,tartışmalara nokta konularak bitirilmesi,Belediye çalışmalarında radikal kararların alınması,önümüzdeki dönemde başarıyı da beraberinde getirecektir.

Yani,ülkede yaşanan değişimin,Ak Parti teşkilatlarında da hayata geçirilmesi,Partiye gönül veren insanları “maraba” gören zihniyetin bir anlamda tasfiye edilmesiyle Davut Gürkan’ın da eli güçlenmiştir.

“Benimde çorbada bir tuzum olsun” diyerek yıllardır koşuşturan insanlara bir anlamda vefa örneği gösterilerek, Davut Gürkan, ve yol arkadaşları tarafından teşkilatların kapıları,herkese açılmıştır.

Koltuktan aldığı güçle Partide koşuşturan insanları “Maraba” gören zihniyet tasfiye edilmiştir.

Teşkilatlarda oluşan “kin ve nefretin” yerini bu defa “hoşgörü” ve “sevgi” almış, ölü taklidi yapanlar sessizliğe bürünmüş,zihinlerinde hala kin ve nefreti taşıyanların ne Ak Partiye nede Bursa’ya vereceği hiçbir şey kalmamıştır.

Gelişmeler ortada…

Teşkilatlarda tartışmalar bitmiş…

Parti 2023’e hazırlanıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.