SON DAKİKA
Hava Durumu

YAPICI MUHALEFET

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2021 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 07:47

Siyasi hayatta partiler arası rekabet vardır. Rekabet demokrasinin gereğidir de. Çok partili hayata geçtiğimizden bu yana siyasi rekabeti de yaşar olduk. Başlangıçta DP-CHP arasında yaşanan rekabete daha sonraları başka partiler de dahil oldular. Siyasi partiler nasıl demokrasinin gereği iseler siyasi rekabet de siyasetin olmazsa olmazlarındandır. Ancak burada kantarın topuzunu kaçırmamak lazımdır. Siyasi rekabetin de bir seviyesi vardır.

***

Demokrasi tarihimizde gördük ki muhalefet denilince her şeye karşı çıkan sığ bir politika ortaya konmuştur. Bu siyaset anlayışında doğru yanlış demeden her şeye karşı çıkmak vardır. Bir CHP milletvekilinin iktidara yönelik olarak söylediği ” Biz sizin doğru yaptıklarınıza da karşıyız ” sözü bunun en güzel örneğidir.

İşte bu anlayış siyaseti köreltmektedir.

Maksat eğer ülkeye hizmet etmekse hayırlı ve güzel hizmetleri desteklemek lâzımdır. Aksi halde temel amaçtan uzaklaşılmış olur.

Muhalefetin devamlı olarak didişme politikası uygulaması vatandaşlar üzerinde de bıkkınlık yaratmaktadır.

Millet yapıcı muhalefet yapılmasını bekliyor. Ancak bu şekilde doğrular ortaya çıkar. Medeniyetin gerektirdiği de budur. Ortaya hiçbir şey koymadan sadece eleştirmek marifet değildir. Makul ve mantıklı çözüm önerileriyle toplumun önüne yeni açılımlar konulmalıdır.

İnsanlarımız her şeyin farkındadır. Kimin hizmet adamı kimin ise laf ebesi olduğunu çok iyi bilmektedirler.

Aynı şekilde muhalefeti de kritik etmektedirler. Yapıcı muhalefet ile yıkıcı muhalefetin duruşları birbirinden çok farklıdır. Milletimiz muhalefet partilerinin ortaya koymuş oldukları performansa göre değerlendirme yapmaktadır. Her yapılan icraata karşı çıkmak ilkel bir muhalefet anlayışının göstergesidir. Yeni tip muhalefet anlayışı bilimsel verilerle desteklenen modern bir sistem üzerine bina edilmiştir.

***

Muhalefet illâ ki her şeye karşı çıkmak değildir. Gerektiğinde takdir etmesini de bileceksiniz. Ne demişler “Marifet iltifata tabidir”. Bu düsturdan hareket etmemiz gerekir. Muhalefet ediyoruz diye her şeyi yakıp yıkmak gerekmez. Bir daha yüz yüze bakılmayacak sözler söylemekten kaçınılması gerekir.

Milletimizin ortak istek ve arzuları istikametinde atılacak adımlardan çekinmemek gerekir.

Bugün için yapıcı muhalefete en güzel örnek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önderliğinde uygulanmaktadır. Bahçeli hiçbir siyasi ikbal hesabı yapmadan yapıcı muhalefetini sürdürüyor. Darısı diğerlerinin başına diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.