SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Erdem’den 730 günün icraatı…

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2021 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 07:05

Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Turgay Erdem,2 yıl aradan sonra icraatlarını düzenlediği basın toplantısıyla topumla paylaşırken önemli noktalara da dikkat çekti.

Nilüfer için hayati önem taşıyan projelerin uygulanması noktasında,yaşanan zorlukların aşıldığını ifade eden Başkan Turgay Erdem,ekip olarak verilen mücadelenin başarıyı da beraberinde getirdiğini söyledi.

34 yıl önce kurulan Nilüfer İlçesinde yaşanan yoğunluğa dikkat çekti Başkan Turgay Erdem,o dönem Nilüfer’de 50 bin kişinin yaşadığını bugün bu rakamın katlanarak büyüdüğünü ve 485 bine ulaştığını vurguladı.

Başkan Erdem’in açıklamalarına farklı bir perspektiften bakıldığında,diğer bazı ilçeler gibi Nilüfer’inde kimlik arayışı içinde olduğunu görmek mümkün.

Temiz hava,su,toprak vurgusu önemliydi yaşanan Pandemi sürecinde..
Temiz toprağı olan, sağlıklı gıda üretebilen ülkeler geleceğin en güçlü ve en zengin ülkeleri olacağını belirten Erdem, “Nilüfer’i, işte o geleceğe hazırlıyoruz. Bu yüzden çevre sağlığına ve tarımsal üretime yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Nilüfer’in ‘sanayi kenti’ kimliğini mevcut haliyle korumak ama ‘tarım kenti’ kimliğini büyütmek istiyoruz.” İfadeleri aslında Nilüfer’in geleceğine yönelik önemli ip uçları veriyor.

Her zaman şunu ifade etmişimdir..

Siyasette hesap verirlik önemlidir.Seçilerek Başkanlık koltuğuna oturan insanlar bir sonraki seçimde huzuruna çıkacağı kalabalıklara hesap verir durumda olmalılar..

Başkan Turgay Erdem’de dün bunu yaptı.Bunu yaparken de siyasette “VEFA”nın önemini bir kez daha ortaya koyup Eski Belediye Başkanlarına ve özellikle Bozbey’e teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Nilüfer’de kimlik arayışından bahsederken,İlçede 8 Sanayi Bölgesinin yer almasına rağmen Tarıma yönelik çalışmalarda ortaya konulan performansın, İlçeye “Tarım kenti” kazandırmanın bir çabası olarak değerlendirilebilir ki,başkan Turgay Erdem’de bu noktaya vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı;

“Nilüfer’i, işte o geleceğe hazırlıyoruz. Bu yüzden çevre sağlığına ve tarımsal üretime yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Nilüfer’in ‘sanayi kenti’ kimliğini mevcut haliyle korumak ama ‘tarım kenti’ kimliğini büyütmek istiyoruz. “ dedi..

Pandemi nedeniyle tüm ülke genelinde olduğu gibi Nilüfer’de de önceliklerin değiştiğini sözlerine ekleyen Başkan Turgay Erdem, halk sağlığına yönelik hizmetlere daha çok ağırlık verdiklerini, Kitleleri bir araya getirecek tüm çalışmalarımızı durdurduklarını ifade etti.

Meslek edindirme ile kültür-sanat ve spor alanındaki mümkün olduğunca dijital ortamlara taşımışlar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ında katıldığı toplantıda kent bostanlarında yetiştirilen Aromatik bitkilerden LAVAN’ta nın masaları süslemesi toplantıya ayrı bir renk kattı..

Toplantı sonunda soruları cevaplandıran,Başkan Turgay Erdem,kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için radikal kararların alınmasını istedi.Hatta kaçak inşaat yapanların arazilerine el konulup hazineye devredilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.