SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Soylu: ‘Hedef ben değil, devletimizdir’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunurken, “Benim hiçbir şeyden korkum yok. Alnımız açıktır. Bir organize suç şüphelisinin iftiraları, iddiaları saçmadır. Hedefteki ben değilim, devletimdir.” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suç örgütüyle ilgili iddialar hakkında sorulan sorulara cevap veren Bakan Soylu, özetle

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 06:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 06:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Bakan Soylu: ‘Hedef ben değil, devletimizdir’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunurken, “Benim hiçbir şeyden korkum yok. Alnımız açıktır. Bir organize suç şüphelisinin iftiraları, iddiaları saçmadır. Hedefteki ben değilim, devletimdir.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suç örgütüyle ilgili iddialar hakkında sorulan sorulara cevap veren Bakan Soylu, özetle şu ifadeleri kullandı:

İDDİALAR SAÇMALIK
Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor, hedef Türkiye. Özne ben değilim. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Alnımız açıktır. Bir organize suç şüphelisinin, suçlusunun, yıllarca Türkiye’de herkesin bildiği, tanıdığı, hayatının nereden geldiği belli olan bu ismin iftiraları, iddiaları saçmadır. Bizim terör örgütlerine karşı, suç örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele ortada.

BU KİŞİ DEVLETTEN ÖZÜR DİLEYECEK, CEZASINI ÇEKECEK
Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bunu klişe cümle olarak söylüyor değilim. Yaptıklarımız ortada. Doğu Akdeniz’de, Libya’da biz varız. Karabağ’da biz varız. Suriye’de biz varız. Kuzey Irak’ta biz varız. Bunların her biri Türkiye’nin rüyasında görüp de inanmayacağı adımlardır. 15 Temmuz’da ABD’nin, FETÖ’nün bize yaptıklarına karşı attığımız adımlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde bu tip olaylara müsaade etmeyiz. Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, cezasını çekecek.

Bir taraftan FETÖ’ye burada methiyeler dizeceksin öyle mi? Daha da ötesi var. ByLock konuşmalarını biliyoruz. Onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyorum.

Ben yargıya başvurdum değil mi? Yargı beni çağıracak. Ben şunları söyleyeceğim. ‘Bu suç örgütü lideri dosyası, Bursa’daki şu olayda, siz hazırladınız, bunun 9+9 kişi tutuklandı. Bu dosya niçin ayrıldı? Niçin yakalama çıkarmadınız? Ankara’da bunu söyleyeceğim. Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecektir. Hiç kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Bedelini ödeyecektir. Hukuk mu, demokrasi mi üstün; yoksa yıllardan beri ülkeyi yeraltı örgütlerine, Türkiye’yi derin bir yapıya teslim etmeye kendisini odaklamış dış güçler, ABD de dahil olmak üzere onlar mı üstün göreceğiz? Türkiye’ye operasyon yaptırmayacağız.

DAVUTOĞLU HDP İLE ANAYASA YAPALIM DEDİ
Yıl 2005. Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında ‘Biz HDP ile anayasa yapabiliriz’ diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. 1 Kasım seçimlerinden sonra bu mücadele devam etti. Ahmet Davutoğlu’nun etkili olduğu think thang kuruluşlarından birisine bugün HDP’nin eş başkanlarından Mithat Sancar geldi. Bir şey söyledi orada. Özeti şu; Apo içeriden çıkacak. İki, Kuzey Suriye’de bir devlet kurulacak, başına geçecek.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIM YILDA 12 KİŞİYE DÜŞTÜ
Türkiye’de 15 Temmuz civarında 5550 kişi terör örgütüne katılıyordu. Şu anda, 12 kişi, üçü veya dördü yurt dışından. Bu katılmıyor demektir. Türkiye’de organize suç örgütleri açısından 355 suç şebekesini çökerttik, 393 uyuşturucu çetesi çökerttik.

“355 SUÇ ŞEBEKESİNİ, 393 UYUŞTURUCU ÇETESİNİ ÇÖKERTTİK”

Terörle mücadeleye devam ettiklerini belirten Soylu, “Türkiye’de 15 Temmuz civarında 5550 kişi terör örgütüne katılıyordu. Şu anda, 12 kişi, üçü veya dördü yurt dışında. Bu katılmıyor demektir. Türkiye’de organize suç örgütleri açısından, ben Ankara’dan geliyorum, İzmirliler söylesinler, 355 suç şebekesini çökerttik, 393 uyuşturucu çetesi çökerttik. Eğer siz buna yalan derseniz ben her şeyi kabul edeceğim. Okulların önünde uyuşturucu çeteleri çocuklarımıza uyuşturucu satıyorlardı. Bonzai içen çocuklar zombi gibi her tarafta duruyorlardı. Bana İstanbul’da üç örneği göstersinler, Ankara’da göstersinler. AK Parti iktidarı dedi ki, ‘Bunu yapmakla sen mükellefsin’ . Ortaya konulan iradeyle bunu sağladık. Bu bir başarı mı? Bana göre başarı. Bu topyekün bir başarı. Sadece benim başarım değil. Bir de FETÖ ile mücadele yapıyoruz. Bizim üzerimizde FETÖ ile ilgili az gidiyorlardan tam tersi sert gidiyor diye eleştirenler var mı, yok mu? Her gün bir DEAŞ operasyonu yapılıyor mu? Türkiye’nin içinde istikrarsızlık sağlayamayacaklarsa, hükümetin uyguladığı politikalar ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’nın müktesebatı. Benim İçişleri Bakanlığımı teslim aldığında 6500-7000 kişi kalmıştı. Kaymakamların üçte biri gitmişti. FETÖ’den dolayı gitmişti. Hiçbir mazeret ortaya koymadan Türkiye’de operasyonları yürüten, çocukları rahat rahat sokağa çıkartan bir anlayış. Ben açık söyleyeyim, bu operasyonun Türkiye’nin üzerine gelen operasyon olarak gördüm, bizim de kendimizi ifade edeceğimizi anladım ve ortaya çıktım” şeklinde konuştu.

“BENİM DÖNEMİMDE KORUMALAR 5 BİNE DÜŞTÜ”
Kendi döneminde polis korumaların sayısının 5 bine düştüğünü belirten Bakan Soylu, “16 Ocak 2015. DHKP/C’nin Sedat Peker’e, ilgili kişiye tehdit. 26 Ocak 2015 ‘ben koruma istemiyorum’, daha sonra ‘ben istiyorum’ diyor. Tekrar komisyon toplanıyor, istihbarat ve terör bir araya geliyor ve kendisine koruma veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Terörden sorumlu da zannediyorum Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy eski ilçe emniyet müdürü. Kardeşi Nurten Demir, 1992’de DHKP/C’den öldürdü, diğer kardeşi DHKP/C ile iltisaklı. Sanal tehditle, kurgu bir tehditle, ben İçişleri Bakanıyım. İstanbul’da her dönem kimlere koruma verildiğini bilemeyebilirim. Yakın koruma, tehditlere yönelik korumalar, il emniyet tehditleri belirler. Bu riskli bir iştir. Benim dönemimde koruma 5 bine düştü. Bunun yüzde 40’ı da hakim ve savcılardır.

Nurettin Demir 93-99 DHKP/C. 2015’de Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü kardeşinden kalan DHKP/C mirasıyla kurgu üretir. Bu kişi FETÖ’den ceza yemiş. Kadıköy’de herkes bilir ki bir kişi bunun aleyhinde bir şey söylesin. Ben bir önceki Kadıköy İlçe Emniyet Müdürünü görevden aldım. Sorumluluk bana mı ait? Hayır. Benim telefonum 27 yıldır aynı. Bataklık Operasyonu’nun ilk ihbarı şahsıma geldi. İstihbarat, terördeki arkadaşlar bilir ki, benim ihbar hattım geniştir. Operasyon doğru çıktı ve Bataklık Operasyonu başladı.

Sultanbeyli Emniyet Müdürü’nün Nejad Daş’la birlikte para taşıma işi bana geldi. Burada Nurettin Demir sahte ihbar gönderiyor. Aynı sahte ihbar kiminle oldu? CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun korumalarını aldım. Tehdit yoktu. Sizin tehdidiniz yok. Herhangi bir rapor yok, korumanız olması gerekir mi? Hayır. Sonra ne oldu? Mesela Kaftancıoğlu’na tehdit nereden gelebilir?

Bunu takip eden, hedef gösterildiği zaman konuya müdahale eden devletin kurumları var. Kaftancıoğlu’nun korumasını aldım, 15 gün sonra Kaftancıoğlu DHKP/C tehdit etti. Niye tehdit etsin? Bir sektör oluşmuş. 2017’de Özgür Taşdemir. Bütün sistematiği, iki yerde kumarhanesi var. Bu kumarhaneler sebebiyle, DHKP/C baskını sebebiyle, bu tehdidi yenilediler. DHKP/C’nin kurgu tehdidi üzerine bir tehdit daha yenilediler. Ben bunu 2018’in ortalarında öğrendim. Sedat Peker’in polis koruması olduğunu öğrendim. Canan Kaftancıoğlu’nun da koruması olduğunu bilmiyorum. Ama şunu söyleyeyim; Pervin Buldan’a korumayı ben verdim. O günün eş başkanı Sezai Temelli, ona da korumayı ben verdim” ifadelerini kullandı.

“BENİM ADIMI KULLANAN 30 KİŞİ HAPSE GİRDİ”
Bakan Soylu, daha önce kendisinin adını kullanan 30 kişinin hapis cezası aldığını söyledi. Soylu konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı;

“Organize suç örgütü mensupları her yere sızıp veya hırsızlar. Benim adımı kullanan en az 30 kişi hapse girdi. Hakikaten bir kısmı geçmişte tanıyor. Kimiyle siyasette, kimiyle başka bir yoldan. Rize’de çay kaçakçılığından dolayı adam öldürülüyor. Öldüren bunlar. Mahkeme toplanıyor. Olay ortadan kalkıyor. 1998-2000. Meselenin nasıl devletin içine sirayet ettiğine anlatmak için ifade etmeye çalışıyorum. Ben bu ülkenin evladıyım. Bugün İçişleri Bakanıyım, yarın değilim. Ben bunları ifade etmezsem sorumlu hissederim kendimi. AK Parti örgütleriyle Sedat Peker arasında bir ilişki var demeyi kabul etmem. Bir organize suç örgütü liderinin ipe sapa gelmez iddiaları kabul edersek İçişleri Bakanı’nı da yargılarız.

Ben DYP’de siyaset yaptım. Binlerce insanla, yüzbinlerce insanla diyaloğum oldu. İlçe başkanlığı yaptım, 5 yıl Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı yaptım, yaşım 25’di. Hayatta bir kara leke olsun yemin ediyorum ki, milletin yüzüne çıkmayacağım. Bir tek finanse eden birisi olsun milletin yüzüne çıkmayacağım. 95 sigorta şirketim var, fatura keserim. Herkes işyerimin nerede olduğunu bilir. Biz şeffaf olmaz isek milletimizin kılıcını sallayamayız. Kendi kılıcımızı sallarsak kirli ilişkiler içinde olur. Binlerce insan biz kazanınca yanımızda. Erdal Aras netice itibariyle partimizin adayı. Bir kişi birisiyle ilişki kurdu diye onun tamamını o günkü DYP, bugünkü AK Parti’ye teşmil etmek kadar zavallı ve zayıflık var mıdır?

Ben nasıl bir adamım ki herkes benim finansımı sağlayabilmek için büyük bir çaba sarfediyor. Şirketimin jeepi vardı. Herkesin bildiği şirketim var. Siyaset yüzünden başına çok iş gelmiş şirkettir. O jeeple birlikte Anadolu’yu gezdik. DYP’de kimse kalmamış. Çorum’da gece yarısı – 4 derecede gittiğimiz arkadaşlar söylesin.
Arif Çetin Paşa jandarma tarihinde en büyük mücadeleyi verdi. Bundan sonra bu raconu keserim mi demesi lazım. Devlet bize şeref, itibar veriyor. Ben kimseyi hukukun dışarısına çıkartıyor muyum, çıkartmıyor muyum? Ben hem hukukun sahibi, hem mafyanın, hem terörün takipçisiyim. Anama sövdüler itirazımı dile getirdim. Hala sosyal medyada itiraz ediyorum, sizin adınıza itiraz ediyorum. Masumlar adına itiraz ediyorum.”

“TÜRKİYE’DE İŞKENCE İLE İLGİLİ TESPİT YOK”
Uluslararası Af Örgütü’nün gitmek ve inceleme yapmak istediği yerleri ziyaret edebildiğini belirten ve bunun sonucunda örgüt tarafından sistematik işkence ile ilgili bir durumun önlerine gelmediğini açıklayan Bakan Soylu, “Ben Uluslararası Af Örgütü’nün muhatabıyım. Bana geldiler. Özellikle FETÖ’nün salondaki fotoğrafları vardı ya. Anadolu Ajansı’nın geçtiği fotoğraflar. Oradaki spor salonda. Burada biz Af Örgütü ile ilgili her seferinde karşı karşıya geliriz. Her seferinde onlar Türkiye’de gideceği yerleri söylerler. Göndeririz, her yeri ziyaret ederler. 4,5 yıldır işkence ile ilgili en ufak bir şey önümüze koymadılar. Sistematik işkence ile ilgili önümüze bir şey koymadılar. Bunların hepsi siyasal gözlükle bakarlar.

Türkiye’de işkence ile ilgili tespit yok. Kötü muamele ile ilgili tespit var. O nerede biliyor musunuz, uyuşturucu örgütleriyle mücadelede. Ben ‘bacaklarını kırın’ dedim ya, benden kaynaklanıyor” dedi.

“MEHMET AĞAR’A KARŞI POZİSYON ALDIK”
Bakan Soylu, Tansu Çiller ile tanışmaya başlayınca Mehmet Ağar’a karşı pozisyon aldığını vurgulayarak,
“Sayın Ağar meselesine gelelim. 1995’te DYP ilçe başkanıydım. Şunu da söyleyeyim; sayın Çiller’in aslında desteklediğini söylediği ilçe başkanına karşı kongre kazandım. 32 mahalle kongresinin 31’ine girdim, birini kaybettim, birinde kavga çıktı, 30’unu kazandık. 400 oyun 300’ünü alarak ilçe başkanı seçildim. Sayın Ağar o zaman zannediyorum milletvekiliydi. Bizim sayın Çiller’le Ağar’ın karşı karşıya kaldığı pozisyon o tarihten itibaren hemen hemen başladı. O Susurluk meseleleri. Akşener bugün söylüyor ya. Kendisine şunu söylüyorum; benimle ilgili karanlık, mafya, bir tek şey söylesin hayatımdan vazgeçerim. Her gün için geçerli. Bugün için de geçerli. Benim bir tek gayrikanuni işle ilişkim olduğunu ortaya koysunlar hayatımdan vazgeçerim. Bu ülkenin evladıyım. Tayyip Erdoğan bu ülke için büyük bir fırsattır. Bizim yapmamız gereken tertemiz kalıp, onun ortaya koyduğu adımlara destek olmaktır.

Tansu Hanım’la karşılaşmaya başlayınca Mehmet Ağar’a karşı pozisyon aldık. Sonra bağımsız aday oldu. 99 geçti. 2002’de sayın Çiller’le birlikte genel başkan kim olabilir diye konuşuldu. 32 yaşındayım, İstanbul il başkanıyım. Sayın Çiller’in sevdiği insanım. Ufuk Söylemezoğlu dedi, ‘olmaz’ dedim. Kemal Çelik dedi. ‘Bir tarafta Kemal Çelik, bir tarafta Ağar olmaz’ dedim. Hasan Basri dedi, ‘olmaz’ dedim. En sonunda kendim istiyorum zannetti. ‘Sen olursun’ dedi. Dedim ki ‘Sayın Başbakanım benim şeyim Haliç’e düşmedi’ dedim. Bu kadar açık ‘çocuğum’ dedim. İlhan Kesici dedim. Konuşuldu, edildi ve İlhan Kesici aday oldu. Kesici ile birlikte Mehmet Ağar’a karşı pozisyon aldık. Salonda birçok insanla girdik, çıkarken 2 kişi çıktık, İlhan Kesici ve ben. Bir de Nevzat ağabey vardı. Herkes bizi bıraktı. Ben namuslu bir adamım. Seçim öncesi sayın Çiller’le karşı karşıya rağmen, bir sebepten dolayı, sayın Çiller’i o dönemde terk etmedim. O kongreye ben ve arkadaşlarım sayın Çiller’i soktuk ve çıkardık. 2007’ye kadar Ağar’a muhalefet ettim.

Bir devlet bürokratının, bir sivil siyasi partide aktif pozisyonda yer almasına karşıyım. Ben sivil siyasetin tarafıyım ve karşıyım. Bu mücadeleyi bunun için gerçekleştirdik. Rahmetli Kozakçıoğlu ve Necdet Menzir’e de karşıydım. Çok net söylüyorum. Demokrasi ve sivil siyasetin buna müsaade etmeyeceğini söyledim. İnsanların kişiliğine karşı değilim. Korkut Eken gibi tiplerin, geçmişte yaptıkları görevlerden dolayı, Cevdat Öneş, Mehmet Eymür gibi tiplerin bugün hala söz söylemelerinin devlet adabıyla uyuşmadığına inanan bir insanım. Devlet bana bir sır emanet etmiş. Eğer ben hukukun dışında bir iş yapmışsam, yaptığım işin peşine takılmam. Eski abilerimizin bizi bir şeyin önüne atıp, devletin savcılarını göreve davet etmesine katılmıyorum.

Sayın Ağar’ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bu tip insanlar bir yerde bulunduğu zaman bunları bu meselenin üzerinden yormak kolaydır” dedi.

“BENİM BİR SİGORTA ŞİRKETİM VAR”
Bir sigorta şirketi sahibi olduğunu ve küçük bir odası olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum.

MİT Müsteşar Yardımcılığı yapan insanların konuşmalarının devlet adabına aykırı olduğunu söylüyorum. Devlette bir dönem hizmet eden insanların organize suç örgütlerinde iş takibi yapmalarının yanlış olduğunu söylüyorum, ben de müsaade etmiyorum zaten, bu kadar basit. Hukuk bana ne diyorsa hukukun gereğini yerine getirmekle mükellefim” şeklinde konuştu.

BAKAN SOYLU YAKALANAN MAFYA LİDERLERİNİ AÇIKLADI
Mafya liderlerinin resimlerini tek tek kameralara gösteren Bakan Soylu, “Birisi Balkanların en büyük suç örgütü lideri. Antalya’da yakaladık. İlgili bakan yardımcısını gönderdik, kafasını çuval geçirmek zorunda kaldı. Kendisini tanımaması için. Ötekisi Nadir Salivov, Azerbaycanlı, Rusya’da hapis yatmış. Türkiye’yi kendine mesken edinmek istiyor. Dünyanın en önemli 12 mayfasından biri. Bu kişi yakaladık, mahkemeye çıkardık. Mahkeme ‘cezasını yattı’ dedi. Avukatı gitti, 2 saatte mahkemeden, bunu geri gönderme merkezinden çıkaracaksınız, yurt dışına göndermeyeceksin diye. Tam adamın istediği. Mahkemenin o kararını uygularmış gibi yaptım göç idaresinden çıkarıp tekrar göç idaresine aldım. Sonra Azerbaycan’a gönderdim. Takip ettik Türkiye’ye gelecek diye. Yunanistan pasaportu ile Kıbrıs’a, oradan da Türkiye’ye girdi ve orada öldürüldü.

Bir Gürcü mafya lideri var. Gürcistan bunu istemedi, elimizde kaldı. Hapishaneye koyuyoruz, avukatları itiraz ediyor çıkıyor. En sonunda kimse istemediği için Beyaz Rusya’ya gönderdik. Onlarca suç örgütü liderleri ile teker teker mücadele ettik. Her birisinin uluslarararası bağlantıları söz konusu. İçeride avukatlarla iş tutma kabiliyetleri çok yüksek” şeklinde konuştu.

Sedat Peker’in ‘Süleyman Soylu benim dönüş biletim’ iddialarına cevap veren Soylu, “Süleyman Soylu benim dönüş biletim’ diyorsunuz. Bunu ortaya çıkaracak bir tek karine işi Allah rızası için. Hadi Özışık’ı 30 yıldır tanırım. Çıksın ‘yanlıştır’ desin. Bir insanın işsiz kalması değil, gazeteci. Babam dedi ki ‘Hadi’yi yanına al’ dedi. O zaman iyi de iş çıkardı. Gazetelerde haberlerim çıkıyordu. İnternethaber’in kurulmasında da benim etkim oldu. Ben bugünün adamı değilim. Yardım ettiğim ve destek verdiğim insandan bir şey istemem hiçbir şey istemem. On binlerce insana el uzatıyorum ben. Şurada cep telefonum var. 13’ünde ilk veya ikinci videosunda Hadi Özışık’la ilgili söz söylediği andan itibaren bütün kimyam altüst oldu. Ben onunla onun böyle bir ilişki kurabildiğini. Bundan 6 ay önce beni aramış. Hatırlamıyorum, sonra hatırlattı. ‘Bu adam benimle Youtube programı yapmak istiyor’ dedi. ‘Zinhar’ dedim. ‘Bu kesinlikle yanlış, işine bak’ dedim. Sebebi de şu; Sedat Peker, Berat Albayrak ve Serhat Albarak’a yürüyor. Benim de etkim olduğunu söylüyor. Hadi Özışık’ı uzun yıllardır tanıyorum. Benim iki tane tanıdığım vardır. Bu sayıyı arttırmam. Bir tanesi Mahmut Abi, Mahmut Övür’dür. Allah rahmet eylesin bir tanesi de Şakir Süter’di. Akşam’da yazardı. Ailece hemhal olmuştuk” diye konuştu.

“HADİ ÖZIŞIK’A TELEFON AÇTIM ‘YAPTIĞIN ÇOK YANLIŞ MEMLEKETİ DE SATTIN, BİZİ DE SATTIN’ DEDİM”
Hadi Özışık ile arasında geçen telefon konuşmasını anlatan Soylu, “Hadi Özışık’a telefon açtım ‘Yaptığın çok yanlış memleketi de sattın, bizi de sattın’ dedim. Sonra aklıma geldi. Bir dönem beni aramış Munbarız Rasimov ile haber yapmış. Aradım telefonla ‘yanlış işler yapıyorsun, hükümeti suçluyorsun, bunlar sana yakışmaz’ dedim. Yakınlığımız dolayısıyla kriminal mesele olduğu için bunu benden bilebilirler bu çok ayıp bir şey dedim. Ben böyle söyleyince attığı mesaj şu ‘Seni Sedat Peker’e sattım öyle mi, ben dostlarımı satmam, ama sen inandın beni sattın’ dedi. ‘Ben bu konuyla ilgili hiç konuşmadığım halde seni sattım öyle mi?’ Ben devletin İçişleri Bakanıyım. Bir genç kıza tecavüz eden adamın önünü nasıl açabilirim. Allah rızası için söyleyin” şeklinde konuştu.

Sedat Peker hakkında kırmızı bülten çıkması hakkında bilgiler veren Soylu, “Onunla ilgili hemen müracaat ettik. Hem İstanbul hem Bursa’dan. İkisinden de araması var. İzmir’de var bir tane. İçişleri, Adalet Bakanlığı Peker’le ilgili mücaadele ettik. Difizyon denilen bölüme aldılar. Biz FETÖ’cüleri kırmızı bültenle arayamıyoruz. Müracaat ediyoruz. Difizyon bölümüne alıyor, ondan sonra ‘ilgisizdir’ deyip geçiyor. Arkadaşlarımız ‘bu yanlıştır’ diye söylemelerine rağmen” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIKLAMA YAPTI, ÇOK NET BİR ŞEKİLDE SÖYLEDİ”
Soylu, meselelerin ilk başlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir değerlendirme yaptıklarını bildirdi. Soylu, “Cumhurbaşkanım benim liderimdir. Bizim nasıl görev yaptığımızı, AK Parti’nin Türkiye’de nasıl bir yer oluşturduğunu, neyi temsil ettiğini bilen millet bunun nasıl bir operasyon olduğunu ve bu konuda neyin murad edildiğini en iyi şekilde bilmektedir. Cumhurbaşkanımız da. Daha kimler kimler çıkacaklar, genel değerlendirmelerini Türkiye’nin hukuk ve adaleti için ortaya koyacaklardır. Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı, çok net bir şekilde söyledi” şeklinde konuştu.

“CEZASINI ÇEKECEK, BU BEDELİ ÖDEYECEK”
Sedat Peker’in yakalanması sorusuna ise Soylu şu şekilde cevap verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bunu klişe cümle olarak söylüyor değilim. Yaptıklarımız ortada. Doğu Akdeniz’de, Libya’da biz varız. Karabağ’da biz varız. Suriye’de biz varız. Kuzey Irak’ta biz varız. Bunların her biri Türkiye’nin rüyasında görüp de inanmayacağı adımlardır. 15 Temmuz’da ABD’nin, FETÖ’nün bize yaptıklarına karşı attığımız adımlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde bu tip olaylara müsaade etmeyiz. Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, cezasını çekecek. Çıktığından sonra etrafındaki şebeleklerle hiçbir irtibat kurmayacak. Cezasını çekecek, bu bedeli ödeyecek. Bir taraftan FETÖ’ye burada methiyeler dizeceksin öyle mi? Çocuklarını mürebbiyeye verdin dedim. Daha da ötüsü var. ByLock konuşmalarını biliyoruz. Onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyorum”

“BUGÜN SABAH KOMİSER YARDIMCISI İLE EMNİYET GÖREVLİSİNİ AÇIĞA ALDIM”
Bu sabah suç örgütüyle alakalı 2 polisin açığa alındığı bilgisini veren Soylu, “Bir yalan makinasıyla karşı karşıyayız. Bu arabayı kiraladım diyor. 2014 bu araba. Plakasının 01 olmamasının sebebi nedir? Fetullah Gülen’e ayıp olmasın diye. Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecektir. Hiç kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Bedelini ödeyecektir. Hukuk mu, demokrasi mi üstün; yoksa yıllardan beri ülkeyi yeraltı örgütlerine, Türkiye’yi derin bir yapıya teslim etmeye kendisini odaklamış dış güçler, ABD de dahil olmak üzere onlar mı üstün göreceğiz? Türkiye’ye operasyon yaptırmayacağız” dedi.

“KENDİMİ NİYE YALNIZ HİSSEDEYİM”
Kendini yalnız hissetmediğini vurgulayan Soylu, “Bunun bir asimetrik bir operasyon olduğunu biliyorum. Ucuz bir eleman tarafından gerçekleştirildiğini, sistematik bir şekilde sürdürülebilir olduğunu görüyorum. Kendimi niye yalnız hissedeyim. Organize suç örgütleriyle mücadele kimin işi? Terörde, göçte, afette ben konuşmuyor muyum?” açıklamalarında bulundu.

Soylu, 10 bin dolar meselesi hakkında savcıya konuşacağını aktardı.
Soylu, uyuşturucunun en önemli meselelerden bir olduğunun altını çizdi. Soylu, “Burada bir eleman var, Ali Tarakçı. Özelliği ne? Bir yerel gazeteci. İlişkileri derin bir gazeteci. Sinop’lu. Esas iş şu; bu benim milletime ricamdır, bu da benim isyanımdır. 25.9.2017. Diyor ki; Süleyman Soylu’nun oğlunun aracı neden durduruldu? Bu haber defalarca tekrarlandı. Koskoca İçişleri Bakanı, ‘oğlumun arabası durdurulmadı mı’ der? Çocuklarımıza ‘aman bir şeyin içine karışmayın, sızanlar olur, gözünüzü seveyim dikkat edin’ demişimdir. Netice itibariyle bize bu şeref yeter, aç kalmayız, açıkta kalmayız. Kimse çıkıp da böyle bir iftira olur mu demedi. Benim oğlumun arabasında eroin, para, bilmem ne yakalanmış da ben de buna müdahale edememişim! Bunlar ayıp işlerdir. Bunlar İçişleri Bakanı’nın karşı karşıya kalacağı, ucuz bir meczup tarafından suçlanacağı ve Türk toplumunun değerlendireceği işler değildir. CHP’nin bunun peşine takılmaması lazım. İYİ Parti Genel Başkanı’nın ‘bu ayıptır’ demesi lazım. ‘Fotoğraflarım çıktı, benim şunu şunun içine koydular’ demesi lazım” diye konuştu.

Türkiye’de en çok istifası istenen adamlardan birisinin kendisi olduğunun belirten Soylu, “Parlamento sistemi içinde en çok gensoru verilen adam benim. Bir deli kuyuya taş atmış. Yarın bu deli çıkar derse ki, ‘Ben sadece onu değil, şunu da şunu da’ dedikten sonra. ‘Ben Süleyman Soylu’ya 5 bin dolar para gönderdim’ diyebilir mi? Der. ‘Ben 20 yıldır buna yatırım yaptım’ diyor. Hayatımın hangi noktasında var? CHP, ben böyle adım atınca ‘bu yetmez’ diyor. Ben savcılığa başvurdum mu? İki ayrı madde var. İddiaların araştırılmasını istiyorum, doğru mu? İddialarda tek ben miyim? İddialarda tek ben değilsem. Bir sürü insan var. Hadi Özışık var. Süleyman Özışık var. Birçok isim söyleniyor. Hepsini çağıracaklar, soruşturacaklar. Ben de gideceğim, anlatacağım” belirtti.

DYP döneminde Mehmet Ağar’ın dayısı Yalçın Akçadağ, onun yerine genel merkez getirdi beni il başkanı atadığının bilgisini veren Soylu, “Tam 5,5-6 ay benim ilimi silahlı adamlar bastı. 3 ay belimde silah arkadaşlarımla beraber. Ben sosyeteden gelmiş bir adam değilim. Kimseye sırtımı dayamadım bugüne kadar. Orada üç ay boyunca Tansu Hanım ‘Allah’ını seversen burayı bırakma’ dedi. İçeri girdiler, silahlı çatışmalar oldu” açıklamasında bulundu.

Kolombiya meselesi hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, “Bir, ne zaman Kolombiya’da tweet atıldı. 10 Haziran’da. Kolombiya’dan Mersin limanına gitmekte olan bir şey yakaladık. Biz ne yapmışız? Pandemi var mı, var. Hemen irtibat kurduk. Dışişleri, Ticaret Bakanlığı ile. Biz adamlara ancak 25’inde ulaşabildik. Bu nedir dedik. Karşılıklı video konferans yapıldı. Dediler ki, Balkanlar grubunun işidir bu. Balkanlarda bu işleri kimler yapıyorlar? Bunu niye soruyorlar? Buradan nereye uzanacağımızı anlamak istiyorlar. 1,5 ton uyuşturucuyu kaç yılda yakaladığımızı biliyor musunuz? Tam üç yılda takip ettiğimiz operasyon. Toplam 3 yıl. Burada nereye geleceği, kime, nasıl geleceği, bütün bunlarla ilgili soruşturmalar. Kendi değerlendirmelerimiz sonucu gittiğimiz bir istikamet var. Panama meselesi… Yük İtalya’ya gidecek. Gemi gitmiyor, konteyner iniyor, üç gün bekliyor. Oraya mı gidecek, Türkiye’ye mi gelecek? Bunun soruşturmanı yapıyoruz. Almanya’da 27 Şubat’ta kokain yakalandı. Kokain rotasını Balkan limanlarına ve Ukrayna’ya taşımak istiyorlar. Biz mesela Van’a basarız. Hakkari’ye deriz ki ‘dikkat edin rota size dönebilir’. Biz 20 ton eroin yakaladık” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin uyuşturucu konusunda transit ülke olduğunu söyleyen Soylu, Amerika, Afganistan’ı işgaliyle birlikte 380 bin dekara çıktı. Biz hem hedef hem transit ülkeyiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu mücadelesini ortaya koyduk. Türkiye’ni sentetik uyuşturucusu Belçika ve Hollanda’dan gelir Arap ülkelerine gelir. Bunlar bilinmez işlermiş gibi, esrarengiz bir şekilde ortaya koyup, Türkiye’yi böyle bir tabloyla karşı karşıya koymak vatanseverlik mi?” ifadelerine yer verdi.

Soylu, Ak Parti hükümeti geldiğinden beri uyuşturucu konusunda Avrupa’nın Türkiye’yi övdüğünü aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.