SON DAKİKA
Hava Durumu

Enerji pastasında Güneşin payı büyüyor…

Devlet Demiryolları’nın enerjisinin yüzde 75’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılama kararını değerlendiren Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, “Tüm kurum ve kuruluşların bu sürece geç olmadan ayak uydurması büyük avantaj” dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) kullandığı elektrik enerjisinin yüzde 75’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. TCDD 170 MW’lik güneş, 90 MW’lik rüzgar santrali kuracak. Bu gelişmenin,

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Enerji pastasında Güneşin payı büyüyor…

Devlet Demiryolları’nın enerjisinin yüzde 75’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılama kararını değerlendiren Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, “Tüm kurum ve kuruluşların bu sürece geç olmadan ayak uydurması büyük avantaj” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) kullandığı elektrik enerjisinin yüzde 75’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. TCDD 170 MW’lik güneş, 90 MW’lik rüzgar santrali kuracak. Bu gelişmenin, enerji piyasasının rotası açısından çok önemli bir kilometre taşı olacağını vurgulayan Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, “Önümüzdeki yıllara yenilenebilir enerji kaynakları damgasını vuracak” dedi.

DIŞA BAĞIMLILIK ERİYOR

‘Sıfır karbon’ hedefiyle kamuda yürütülen çalışmalara Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) güneş ve rüzgar santrali yatırımı kararı alması, yenilenebilir enerji sektöründe gündem yarattı. Kamu kurumlarının bu alanda öncü konumda olmasının sektör açısından motivasyon unsuru olduğunu belirten Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, “Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerji yatırımlarının öneminin artması, hem ülkemizin hem de sektörümüzün geleceği açısından sevindirici. İlk etapta yüzde 20’ye yakın tasarruf hedefleyen Devlet Demiryolları, yenilenebilir enerji zincirin son halkası olmayacaktır. Bu zincire eklenecek her halka, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını yakın gelecekte asgari seviyeye çekebilir” diye konuştu.

FOSİL YAKIT GÜNDEMDEN KALKMALI

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında ülkelerin enerji ihtiyacını fosil yerine daha çok yenilenebilir kaynaklardan karşılamaya yöneldiğine de dikkati çeken İbrahim Şahintaş, “Çok uzak değil yakın zamanda ülkemizin güneş enerjisinden yararlanma rakamlarının 6 bin 200 MWh seviyesinden 30 bin MWh seviyesine çıkmasını umut ediyoruz. Hızlı bir şekilde petrol kaynaklarının tükenmesi ve otomotivde planların elektrik enerjisi odaklı dönüşüme girmesiyle birlikte güneş, artık en büyük kaynak olacak. Bu sayede hem Türkiye’de hem de dünyada güneş enerjisine talep artmaya devam edecek. Biz de Bursa TEK Enerji olarak başta 30 Bursaray istasyonunda başlattığımız güneş enerjisi panelleri kurulumunu kamu-özel ayırt etmeksizin genişletmeyi planlıyoruz. Biz biliyoruz ki yenilenebilir enerji kaynakları için yaptığımız her yatırım, ülkemizin güçlü ve temiz geleceğine doğru giden yolda çok önemli birer kilometre taşı olacaktır. Hız kesmeden yatırımlarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.