SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihî kaleden her cuma süt akıyor

Bursa’da bulunan tarihî kalenin surlarından yüz yıllardır süt akıyor. Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyündeki Süt Kalesi’nden her cuma günü hava çok kurak olsa da bile süt akıyor. Ulubatlı Hasan’ın köyünde bulunan kalenin taşlarından süt damlıyor. Tarihî kalede bebekli bir kadının çocuğuyla birlikte katledildiği rivayet ediliyor. O günden itibaren kalenin duvarlarından her cuma günü süt akıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2021 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Tarihî kaleden her cuma süt akıyor

Bursa’da bulunan tarihî kalenin surlarından yüz yıllardır süt akıyor.
Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyündeki Süt Kalesi’nden her cuma günü hava çok kurak olsa da bile süt akıyor. Ulubatlı Hasan’ın köyünde bulunan kalenin taşlarından süt damlıyor. Tarihî kalede bebekli bir kadının çocuğuyla birlikte katledildiği rivayet ediliyor. O günden itibaren kalenin duvarlarından her cuma günü süt akıyor. Kaleden yağmurun yağmadığı en kurak yaz günlerinde bile her cuma günü süt renginde beyaz bir sıvı akıyor. Hiçbir yerden su gelmediği halde beyaz sıvıyı görenler büyük şaşkınlık yaşıyor.
Köylerinde bulunan kaleden her cuma günü süt renginde sıvı aktığını ifade eden Hasan Belli, “Köyümüzün geçmişi çok eski. Sur kalıntıları var. Burada bulunan kalenin duvarlarından her cuma günü en kurak günlerde bile beyaz bir sıvı akıyor. Emzikli bir kadının bebeğiyle katlinden sonra kaleden süt aktığı söyleniyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.