SON DAKİKA
Hava Durumu

SÖKE SÖKE ALIRLAR

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2021 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2021 07:04

Kanal İstanbul Projesi için ilk kazma vuruldu. Sazlıdere Köprüsü temel atma töreni Kanal İstanbul’un inşaatının da başlangıcını oluşturuyor. İstanbul Boğazı’nın yükünü hafifletmek için yapılacak bu proje için bütün dünyanın gözü Türkiye’de. 15 milyar dolara mal olacak ve 6 yılda tamamlanacak Türkiye’de asrın projesi olarak görülen bu devasa yatırıma bazı sivil toplum örgütleri ile CHP ve İYİ Parti gibi partiler karşı çıkıyorlar.

***

İyi kötü demeden her şeye karşı çıkan bir zihniyet var Türkiye’de. Bunlar zamanında boğaz köprülerine de karşı çıkmışlardı. Düşünün bir kere birinciden başlamak üzere eğer boğaz köprüleri yapılmamış olsaydı İstanbul’un trafiği ne hale gelirdi.

Bütün bunları öngöremeyen bu zihniyet bugün de Kanal İstanbul projesini baltalamaya çalışmaktadır. O kadarki bu projeyi yapacak müteahhitlere bile gözdağı vererek eğer iktidara gelirlerse Kanal İstanbul’un paralarını ödemeyeceklerini ifade etmektedirler.

Bu cahil zihniyet bilmiyor ki devlette devamlılık esastır. Benden önceki iktidar zamanında yapılan işlerin parasını ben ödemem diyemezsiniz. Yüklenici firmalar uluslararası tahkim yoluyla bu paraları sizden söke söke alırlar. Bu nedenle Kılıçdaroğlu ve Aksener’in ödemeyiz lafları da boşa çıkmış oluyor. Bu durum da söz konusu liderlerin cehaletini gösteriyor.

Devlet yönetmeye talip olan kişilerin asgari seviyede bile olsa devletle ilgili konularda bilgi sahibi olmaları gerekir.

Aksi halde komik duruma düşerler.

Liderlerin etrafındaki danışman kadrolarının da donanımlı ve liyakatli kişilerden oluşması gerekir ki gerektiğinde liderlerine doğru istikamette yön verebilsinler.

Kanal İstanbul Projesi’ne karşı çıkanların neye karşı çıktıklarını bilmeleri gerekir.

İstemezükçü kesimin karşı çıkması bu yola çıkanların kararlılığını sekteye uğratmayacaktır.

***

Ülke menfaatine olan yatırımları elbirliği ile desteklememiz lazımdır.

Bozguncuların gayretleri bizi yıldırmasın.

Türkiye yılların suskunluğunu her alanda geri bırakmaktadır.

Milli birlik ve beraberlik içinde aşamayacağımız engel yoktur.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.