SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım dönüşüyor..

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2021 07:30

Şehirlerin ve ilçelerin yönetimi Anayasada belirlenen kurallara bağlanmıştır.

Belirli bir unvanı olsun olmasın işbaşında olanlar insanların ihtiyaçlarını karşılamak için iş bölümü yapmıştır.
Örneğin; tabandan tepeye kadar, her kademedeki kamu görevlileri vatandaşa hizmet için yükümlüdürler. Yöneticiler, doktorlar, mühendisler, öğretmenler, veteriner hekimler, ziraatçılar, tüm memurlar bu kategoridedir.
Demirciler, marangozlar, sıhhi tesisatçılar, berberler, bakkallar ve daha pek çok meslek sahipleri de kendi alanlarında görev yaparlar.
Siyaset adamları da ayrı bir uğraş içindedirler.

“Halka hizmeti,hakka hizmet” olarak kendilerine şiar edinmeleri durumunda tek bir şey vardır:

“Unutulmazlar”

Bu kentte,siyaseti “Hizmet aracı” olarak düşünenlerin,sayıları çok az da olsa, hiçbir karşılık beklemeden, bireylerin mutluluğu için özveride bulunan yöneticiler her zaman takdir görmüştür.

Bursa’da bunun örneklerini görmek mümkündür.

Bakın;Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz,halkın yüzde 50’sinden fazlasının oyunu alarak oturduğu koltuğun hakkını vermek için mücadele ediyor.700 bin nüfuslu ilçede kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçeyi yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için kolları sıvamış.

Yıldırım’da mahalleler yıkılarak yeniden yapılıyor.Gerçek anlamda kentsel dönüşümün en güzel örneği Yıldırım’da ortaya çıkıyor.Yıldırım dönüşüyor…

Mevlana mahallesi 7.Etap kentsel dönüşüm projesinde 301 konutun yıkımı tamamlanmış.Yer sahipleriyle yüzde yüz mutabakat sağlandığından kamulaştırmaya ihtiyaç duyulmamış.

Yani tamamen gönül rızasıyla yapılan bir proje..

Başkan Oktay Yılmaz kentsel dönüşümün devam ettiği Mevlana mahallesinde dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.Projenin detaylarını anlatan Başkan Yılmaz “İki etaplık projenin ilk etabı için 301 konut yıkıldı.İlk etapta 644 konut ve 177 dükkandan oluşacak proje zemin artı 7 ve zemin artı 8 kattan oluşacak.Bu ay içinde yer yüklenici firmaya teslim edilecek.İkinci etapta ise 600 konut yapılacak” dedi.

Proje 2023 yılının şubat ayında vatandaşlara teslim edilecek.644 konut ve 177 dükkandan oluşacak proje aslında bundan sonra yapılacak kentsel dönüşüm projeleri içinde bir model olacak..

Şunu ifade etmek istiyorum;

Toplumun hizmetinde görev alanlar, görevlerini başarıyla,yerine getirdiklerinde mutlaka karşılığını alırlar.Bu konu iş alemi için de böyledir..

Birileri bu kentten kazandıklarını,başka yerlere aktarmayı maharet sayarken,bazıları da kazanımlarını hizmet ettiği ilçeye harcayarak,insanların takdirini kazanır..

Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz gibi…Yıktırılan yüzlerce ev sahibiyle yüzde 100 mutabakat sağlayarak..

Yıldırım,bugün yapılan çalışmalarla farklı bir kulvara taşınıyor,yıkılarak yeniden inşa ediliyor…İnsanların refahı için bir yönetim çalışıyorsa bize alkışlamak düşer..

Burada bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum..

Önemli olan,Siyasetle hizmetin örtüşüp örtüşmemesi dir…

Başkan Oktay Yılmaz’ın Başkanlığında Yıldırım’da hizmetle siyaset örtüşmeye başlamıştır.Bunun en önemli sebebi de kazanımların İlçeye kazandırılmasıdır..

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.