SON DAKİKA
Hava Durumu

Unutmayacağız !

Bugün 10 Kasım. Bu tarih Türkiye için, bizler için Ulu önderimizin izinde yürüyen gençlik için, insanlarımız için unutulmaz bir tarih. Çünkü, bundan tam 83 yıl önce bizleri Atasız, öksüz bırakıp aramızdan ayrıldı. Bizlere, bağımsız, hür ve demokratik bir ülke bıraktı. Bizlere, çağdaş yönetim sistemi Cumhuriyeti bıraktı. Halkın, kendi kendisini yönettiği, yöneticilerini seçtiği, vekillerini seçtiği, kendi

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2021 06:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2021 06:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bugün 10 Kasım. Bu tarih Türkiye için, bizler için Ulu önderimizin izinde yürüyen gençlik için, insanlarımız için unutulmaz bir tarih.

Çünkü, bundan tam 83 yıl önce bizleri Atasız, öksüz bırakıp aramızdan ayrıldı.

Bizlere, bağımsız, hür ve demokratik bir ülke bıraktı.

Bizlere, çağdaş yönetim sistemi Cumhuriyeti bıraktı. Halkın, kendi kendisini yönettiği, yöneticilerini seçtiği, vekillerini seçtiği, kendi seçtikleriyle ülkeyi idare eden bir sistem bıraktı.

Bizlere, bağımsızlığı öğretti.                                                                                                                                       

Vatan sevgisini öğretti.

Aşıladı.

Bayrak sevgisini öğretti.

Aşıladı.

Geleceği gençlerime, bizlere emanet etti. 

Biz, Atamızla, Mustafa Kemal Atatürk’le, aynı tarihlerde yaşama imkanı bulamasak bile, onun yaktığı meşalenin ışığı altında, yan yana yürürken bile kendisini yanımızda¸yanı başımızda hissettiğimiz bir lider olarak tarih sayfalarında yerine aldı.

Kolay değil.

Yok edilmek istenilen, vatan toprakları bölünüp, parçalanan, bazı işgalci ülkelerce her karış toprağımıza yabancı ülke askerleri getirilen bu vatanı, milletiyle beraber, halkıyla beraber kurtarıp, yepyeni bir devlet idaresi ve yepyeni bir ülke kurup, insanların mutlu, hür, bağımsız ve mutlu yaşamalarını sağlamak.

İşte, Atatürk bunu başardı.

1881 yılında Selanik’te dünyaya gelen ve yeni doğan bir güneş gibi ülkemizi aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk, sayesinde bugün bizler, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, ülkesi ve milletiyle mutlu, hür ve bağımsız bir ortamda yaşamanın huzuru içindeyiz.

O’nun yaptıkları burada anlatmakla, yazmakla bitmez.

Sen, rahat uyu Ata’m, bizler emanetinizin bekçileriyiz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.