SON DAKİKA
Hava Durumu

MUHALEFETİN HANDİKAPI

Seçimlerin 2023 yılında yapılacağı defaatle açıklandı. Buna rağmen muhalefetin erken seçim beklentisi bitmiyor. Sözümona erken seçim olursa muhalefet kazanacakmış. Bunu da birtakım kamuoyu araştırmalarına dayandırıyorlar. Ne diyelim yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Bizim muhalefetinki de o hesap. Millet ittifakı etrafında kümelenen partilerin seçim sathı mahalline girildiğinde nasıl bir duruş sergileyecekleri de meçhul. Milliyetçi tabana sahip partilerin

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2021 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Seçimlerin 2023 yılında yapılacağı defaatle açıklandı. Buna rağmen muhalefetin erken seçim beklentisi bitmiyor. Sözümona erken seçim olursa muhalefet kazanacakmış. Bunu da birtakım kamuoyu araştırmalarına dayandırıyorlar. Ne diyelim yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Bizim muhalefetinki de o hesap. Millet ittifakı etrafında kümelenen partilerin seçim sathı mahalline girildiğinde nasıl bir duruş sergileyecekleri de meçhul. Milliyetçi tabana sahip partilerin HDP’nin de desteklediği bir ittifakta yer almaları mümkün gözükmüyor.
***
Bir realite var. Sırf Erdoğan düşmanlığı üzerine bir siyaset bina edemezsiniz. Ortaya projelerinizi koymanız lâzım. Birçok bileşenden oluşan millet ittifakının ortaya elle tutulur bir program koyması çok zor. Çünkü dünya görüşleri çok farklı. Belki CHP ile HDP solculuk ortak paydasında buluşabilirler. Zamanında CHP bunları meclise taşımıştı.  Ama CHP içinde bile HDP ile birliktelikten rahatsız olanlar var. Bunu da hesaba katmak lazım.
Diğer taraftan aralarında kan uyuşmazlığı bulunan partiler var. Bunların sırf Erdoğan karşıtlığı ile daha ne kadar birlikte hareket edecekleri düşünülebilir?
Millet ittifakını oluşturan partilerin bu birlikteliklerini kendi seçmen tabanlarına da izah etmeleri gerekir. Milliyetçi ve muhafazakâr seçmenin CHP ve belki de HDP ile bir ittifaka asla sıcak bakmayacağı bir gerçektir.
Diğer taraftan Erdoğan liderlik ve hizmet çıtasını çok yükseltti. Muhalefetin bu ayarda bir lider çıkartması lazım ki bu da çok zor. Bu da muhalefetin en büyük handikapıdır.
Partileri teker teker ele aldığımızda AK Parti karşısında şanslarının olmadığını görüyoruz. Kadro bakımından da AK Parti öndedir. Şayet Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi değil de Parlamenter Sistem olsaydı zaten yine AK Parti açık ara önde olacaktı. Muhalefet partileri milletvekili bazında oldukça geri kalıyorlar. Bu nedenledir ki siyasi değil ama seçim ittifakı yapacağız demektedirler.
***
Ne olursa olsun muhalefetin vatandaşları ikna edici projelere ihtiyacı vardır. Şu an için Türkiye’de ciddi bir muhalefet yoktur. Vatandaşlarımızın belirsizliğe destek verip bir maceraya atılması beklenmiyor. Çünkü insanımız bu geçen süreçte dev yatırımlara şahit oldu. Bundan sonra olanın üzerine konulmasını ister. Şayet çıta düşerse bundan hepimiz zararlı çıkarız ve Türkiye kaybeder.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.