SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO, Demokrasi ve Atılım Partisi Heyetini Ağırladı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Halil Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın ile beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. BTSO, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Halil Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın ile beraberindeki heyeti ağırladı. Parti’nin Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve teşkilat mensuplarının da

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
BTSO, Demokrasi ve Atılım Partisi Heyetini Ağırladı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Halil Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın ile beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

BTSO, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Halil Çanakçı, Birol Aydemir ve Burak Dalgın ile beraberindeki heyeti ağırladı. Parti’nin Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve teşkilat mensuplarının da yer aldığı ziyaretin ev sahipliğini BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Aytuğ Onur ve Yüksel Taşdemir, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ve Meclis Divan Kâtibi Hakan Batmaz yaptı. BTSO Hizmet Binası’nda iş dünyası temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen istişare toplantısının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, küresel salgınla mücadelede yaklaşık 1,5 yıllık bir sürenin geride kaldığını, tedarik zincirlerinde bölgesel çözümlerin ön plana çıktığı, coğrafi kaynak çeşitliliğinin hızla geliştiği ve ticarette yerel alternatiflerin önem kazandığı yeni bir dönem başladığını vurguladı. Onur, “Türkiye’nin sanayi hamlesinin lider kenti Bursa’mız gerek yerel dinamikleri, gerekse de üretim yeteneği ve insan kaynağı ile yeni dünya düzeninde de küresel ticaretin kilit oyuncuları arasında yer alma potansiyelini fazlasıyla taşıyor.” dedi.

BURSA’NIN GELECEK 100 YILINI ŞEKİLLENDİRECEK PROJELER
“Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentin sadece bugünü değil, gelecek 100 yılını şekillendirecek nitelikteki makro projeleri hayata geçirdik.” diyen Onur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bursa’mız, otomotiv, tekstil, makine ve kimya gibi stratejik sektörlerimizin sağladığı güçlü altyapı ile bugün uzay, havacılık, savunma ve raylı sistemler gibi yüksek teknolojili ve katma değerli yeni alanlarda da iddiasını her geçen yıl daha da artırıyor. Yerlileşmeyi ve kendi kendine yeter hale gelmeyi merkeze alarak küresel rekabette bizi öne taşıyacak yeni sıçrama alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bir taraftan imalatı, istihdamı ve ihracatı artırırken eş zamanlı olarak da girişimcilik ekosisteminin gelişimine, inovasyona, katma değeri yüksek teknolojik ürünlere yönelmemiz ve ölçek ekonomisine geçişi hızlandırmamız gerekiyor. Çünkü teknoloji ve geleceğe yönelik kaynak ayırma düzeyimiz, Bursa’mızın küresel rekabetteki yerini de belirleyecektir.”

“BURSA GİBİ 10 KENT OLSA CARİ AÇIK SORUNUMUZ KALMAZ”
BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, Bursa’nın 26 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ve 7 milyar dolar dış ticaret fazlası ile Türkiye’nin örnek kentleri arasında yer aldığını söyledi. Türkiye’de Bursa gibi 10 kentin daha olması durumunda ülkenin cari açık sorununun ortadan kalkacağını belirten Bayizit, BTSO olarak kent ve ülke ekonomisine değer katan çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

ORTAK AKIL VURGUSU
DEVA Partisi Ekonomi ve Finans İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı, Türkiye’nin farklı illerinde her ay düzenli toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Sahada bizzat sanayiciler ve iş insanlarıyla diyalog içinde çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini aktaran Çanakçı, “Ortak akıl, istişare ve kurumsal akla dayalı iş yapmanın çok önemli ve belirleyici olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda her ay en az 3-4 ile ziyaretler düzenliyoruz. Önümüzdeki dönemde 20’ye yakın eylem planı ortaya koyacağız. Bunlardan biri dijital dönüşüm ve teknoloji alanında olacak. Ekonomide yeni dönemin en belirleyici parametresi olan dijital dönüşüm ve teknoloji’, sürdürülebilir, verimlilik ve yenilikçiliğe dayalı büyümenin de sürükleyicisi niteliğinde.” dedi.

“BTSO’NUN BÜTÜNCÜL VE GELECEK ODAKLI BİR YAKLAŞIMI VAR”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın projelerini oldukça etkileyici bulduğunu ifade eden Çanakçı, “BTSO, klasik bir meslek örgütü gibi çalışmıyor. Bütüncül ve gelecek odaklı bir yaklaşımları var. Bursa’yı geleceğe hazırlamak amacıyla önemli çalışmalar yapılmış. BTSO yönetimini bu çalışmaları dolayısıyla kutluyorum.” diye konuştu.

“BURSA’YI ÖNEMSİYORUZ”
DEVA Partisi Sektörel Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir ortak akla dayanan, rasyonel bir yapıda çalıştıklarını belirterek, sanayi ve üretim politikalarında verimliliğin önemine işaret etti. DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikalarında Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ise üç genel başkan yardımcısı olarak ilk ziyaretlerini Bursa’ya gerçekleştirdiklerini, bunun Bursa’ya verdikleri önemin bir nişanesi olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.