SON DAKİKA
Hava Durumu

YUNAN BAKANA HADDİ BİLDİRİLDİ

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2021 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2021 07:42
Türkiye’yi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen ve Beştepe Külliyesi’nde Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile görüşen Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias diplomatik nezaket kurallarını hiçe sayarak basının huzurunda Türkiye’yi suçlayınca misafir de olsa Çavuşoğlu tarafından haddi bildirildi.
***
Dendias, konuşmasında Türkiye’nin Yunanistan’ın egemenlik haklarına uymadığını ifade ederek bunun devam etmesi halinde yaptırım uygulanacağını söyleyince Çavuşoğlu hemen mukabele bulunarak Yunan bakana cevap verdi. İki ülke arasında halledilecek konuların 3. taraflar devreye sokularak halledilmesinin gereksiz olduğunu görüşmelerin zaten iki ülke arasında devam ettiğinin altını çizdi.
Diğer taraftan Batı Trakya meselesine de temas eden Çavuşoğlu Gümülcine ve İskeçe’de Türk azinlığa reva görülen muamelenin de hem Lozan Antlaşması’na ve hem de uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Yunan devletinin Batı Trakya’da yaşayan Türklerin kendi seçtikleri müftüsünü kabul etmeyip Yunanistan’ın belirlediği birisini kabul ettirmeye zorladığı da kaydedildi.
Bunun yanında Türk isimlerinin değiştirilmesinin de diğer bir konu olduğu belirtilerek Yunanistan’in bu uygulamalardan vazgecmesini istedi.
Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Turkiye’yi suçlayıcı ifadeler kullanmasına karşı anında cevap verip tepkisini gösteren Çavusoglu’nun bu tavrı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da olumlu karşılandı  ve “haddini bildirmiş” şeklinde yorumlandı.
Siyasi kaynaklar Yunan bakanın bu tavrının altında Yunan Başbakanı Miçotakis’in olduğunu ve provokasyon çikarmasının teşvik edildiğini belirtiyorlar.
Çavuşoğlu hiçbir zaman muhatabının karşısında eğilmemiş devamlı olarak dik durmasını bilmiştir.
***
Türkiye artık o eski Türkiye değildir. Yabancı devlet adamlarının ve diplomatlarının karşısında el etek öpecek halden çıkmıştır. Hepimizi kahreden dönemin başbakanı Ecevit’in ABD Başkanı Clinton karşısındaki sükĺüm püklüm halini gösteren o fotoğraf halen goźlerimizin önündedir.
Artık mütekabiliyet esasına göre bir dış politika vardır. Nerede ve hangi zeminde olursa olsun hakettiklerinde muhataplarımıza hadleri bildirilmektedir.
Bu durum da milletimizin başını göğe erdirmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.