SON DAKİKA
Hava Durumu

SEÇİMLERDE NE OLUR?

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2021 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2021 07:38

Muhalefet her ne kadar erken seçim istiyor gözükse de bu konuda herhangi bir hazırlığının olmadığı görülüyor. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali muhalefet de eski alışkanlıklarını sürdürmekten geri durmuyor. Bir seçim olsa sanki ipi göğüsleyecekler gibi hareket ediyorlar. Halbuki geçmiş tecrübeler göstermiştir ki kazın ayağı hiç de öyle değildir. Yeni bir seçim olsa muhalefetin kazanma şansını kim garanti edebilir?

***

20 senelik AK Parti iktidarı çıtayı iyice yükseltti. Her alanda büyük işler yapıldı. Yapılamaz denilen icraatlara imza atıldı. Sadece sağlık ve sosyal güvenlik alanında yapılanlar bile AK Parti’nin daha uzun yıllar iktidarda kalmasına yeter de artar bile. Fakir fukaranın garip gurabanın yüzü bu dönemde güldü. Devletten para almayan muhtaç kalmadı. Özürlülere ve bakıcılarına devlet imkanlarından kaynaklar aktarıldı. Ulaşım ve eğitim alanlarında devasa yatırımlar hayata geçirildi.

AK Parti’nin yatırımlarını ve hizmetlerini saymaya kalksak ciltler dolusu kitap yazmamız gerekir.

Bu şartlar altında seçime gidilse herhangi bir konuda herhangi bir projesi olmayan muhalefet partilerinin kendi başlarına veya blok olarak seçim kazanmaları pek mümkün gözükmüyor.

Milletimizin de bu şartlar altında bir maceraya atılması kendi kendine harakiri yapması anlamına gelir.

Burada korkulan şudur:

Uzun süre iktidarda kalan liderlerin yüzlerinin eskimesi mukadderdir. Bu nedenle yeni sinerji doğuracak atılımların bulunması gerekir. Parti organlarının da liderlerinin işini kolaylaştırmaları gerekir.

Yarın seçim olsa bile muhalefetin kazanması kolay değildir. Hem sonra iktidarın erken seçime gitme gibi bir mecburiyeti yoktur. Devamlı ifade ettikleri gibi seçimler zamanında yapılacaktır. Zaten muhalefet partilerinin de bu konuda ciddi bir hazırlığı yoktur. Millete  bir ümit, bir değişim sinyali veremiyorlar. Bu şartlar altında seçime gidilmesi malumun ilânından başka bir işe yaramayacaktır.

***

Zamanında yapılacak bir seçimde iktidarın şansı yine yüksek gözüküyor. Ana muhalefet partisi CHP kamuoyu yoklamalarında en fazla yüzde 20 civarında bir oy oranına sahip gözükürken Meral Akşener’in İYİ Parti’si ise en fazla yüzde 10 bandında bulunuyor. Eğer Millet İttifakı blok halinde seçime girecek olurlarsa bile ve hatta buna HDP’yi bile katsanız oyların toplamı Cumhur İttifakı’na yetişmiyor. Bu durumda da seçimi almaları mümkün gözükmüyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.