SON DAKİKA
Hava Durumu

Avukata 7 kurşunun cezası 14 yıl hapis!

Bursa Barosu üyesi Av. Berrin Bayam’ı, Mudanya Bademli Mahallesi’ndeki evinde tabancayla 7 el ateş ederek ağır yaralayan sanık Şükrü Bulut 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şükrü Bulut 14 Nisan 2020 tarihinde, boşanmak üzere olduğu ve 16 yıldır Av. Berrin Bayam’ın yanında çalışan eşi Hatun Bulut ve boşanma davası protokolünü hazırlayan Avukat Bayam’ı kurşun yağmuruna tutmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2021 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Avukata 7 kurşunun cezası 14 yıl hapis!

Bursa Barosu üyesi Av. Berrin Bayam’ı, Mudanya Bademli Mahallesi’ndeki evinde tabancayla 7 el ateş ederek ağır yaralayan sanık Şükrü Bulut 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şükrü Bulut 14 Nisan 2020 tarihinde, boşanmak üzere olduğu ve 16 yıldır Av. Berrin Bayam’ın yanında çalışan eşi Hatun Bulut ve boşanma davası protokolünü hazırlayan Avukat Bayam’ı kurşun yağmuruna tutmuştu. Şükrü Bulut saldırı sırasında önce Avukat Bayam’a 2 el, sonra eşi Hatun Bulut’a bir el ve ardından yeniden Bayam’a 5 el ateş etmiş, Bayam’ın karın bölgesine 4, bacağına ve koluna da birer kurşun isabet etmiş, biri de sıyırmıştı. Hatun Bulut ise hafif sıyrıkla yaralanmış ve ayakta tedavi edilmişti.

Bursa Barosu’nun olayın olduğu gün itibariyle her aşamasını takip ettiği dava Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, sanık Şükrü Bulut’u Berrin Bayam’a yönelik eyleminden ötürü kasten öldürme suçundan hüküm kurarak önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından eylemin teşebbüs aşamasında kalması, olayın oluş şekli, yaralanmanın niteliği ve sanığın kastını dikkate alarak 14 yıl hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme, Şükrü Bulut’un Hatun Bulut’a karşı da eşe yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti ancak aynı gerekçelerle cezayı 14 yıl hapis cezasına çevirdi. Mahkeme, konut dokunulmazlığının ihlali suçundan da sanığa ayrıca 6 ay hapis cezası verdi ve böylece Bulut, toplam 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, kararı yorumlarken, avukata 6 kurşunun cezasının daha ağır olması gerektiğini belirterek “Boşanmak üzere vekalet verdiği avukatını öldürmek kastı ile hedef alarak, tamamı meslektaşımın vücudunun hayati noktalarına isabet edecek şekilde 6 el ateş eden sanığın bu eylemi taammüden ve kamu görevi yapan kişiye yönelik gerçekleştirdiği, eylemin bu haliyle taammüden kamu görevini yapan kişiye karşı öldürmeye teşebbüs suçunun tüm unsurlarını taşıdığından, sanığın nitelikli haller göz önüne alındığında daha ağır bir hapis cezası ile cezalandırılması gerekirdi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.