SON DAKİKA
Hava Durumu

ERMENİ SOYKIRIM YALANI

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2021 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 21:15
Yıllardır hep Ermeni soykırımı masalları ile yatar kalkarız. Avrupa ve ABD’de devamlı olarak 1915 olayları ve bir mezalimden bahsedilir. Bu konu her sene ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilir. Bizim kamuoyu da günlerce bu konu ile meşgul olup durur. Bu sene de öyle oldu ama bir farkla ki bu sene ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyordu. Aslında bu mesele ehline malumdu. Biden’ın pek de Türkiye dostu olmadığı biliniyordu.
***
Neticede de beklenen oldu ve Biden Ermeni soykırımını kabul ettiğini açıkladı.
Biden’in kendisinden beklenen bu açıklaması bizim tarafta sert tepkilere neden oldu. Ermeni soykırımı yalanını kabul etmemiz düşünülemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi her iki ülke de arşivlerini açsın ve orada ilim adamları incelemelerde bulunsunlar.Bu konu siyasi bir konu olmaktan çok tarafsız akil adamların değerlendireceği bir konudur. Ama sürekli olarak Türk tarafının karsılıklı olarak arşivleri açma teklifine maalesef Ermeni tarafından olumlu bir cevap verilmemiştir.
Bunun sebebi nedir?
Acaba suçluluk kompleksi mi?
Herhalde öyle olacak ki bir türlü arşivleri açmamışlardır.
Aslında Ermeni soykırımı değil Türklere karşı uygulanan bir Ermeni mezalimi sözkonusudur. Bununla ilgili yazılmış kitaplar vardır. Bunları araştırıp bilmeden kulaktan dolma sözlerle Ermeni soykırımından bahsetmek inandırıcı değildir.
ABD Başkanı Biden’nın tutumu Ermeni lobisinin baskıları yüzündendir. Maalesef ABD’de güçlü bir Ermeni lobisi vardır ve bunlar devamlı tesirli olmaktadırlar.
ABD’nin Türkiye ile olan ilişkilerini ve bunun akibetini düşünerek Ermeni lobisinin tesirinden kurtulması lazım. Aksi halde iki ülke arasındaki pek de parlak olmayan ilişkiler daha da bozulabilir.
ABD’nin sadece Ermeni meselesi değil hain ve alçak Feto’nun Türkiye’ye iadesi konusunda da adım atması gerekir.
***
Sözde dost ve müttefik olan ABD’nin Türkiye’yi üzecek hareketlerden kaçınması gerekir. Türkiye’nin dostluğu herşeyin üzerindedir.
Eski ABD başkanlarindan Ronald Reagan’in danışmanı yaptıkları araştırmalarda Ermenilerin 2 milyon Türk’ü soykırımına tabi tuttuğu da dikkate alınmalıdır. Tarihi doğru kaynaklardan öğrenmeliyiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.