SON DAKİKA
Hava Durumu

İMAMOĞLU NEREYE KOŞUYOR?

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2021 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 07:06

Siyasetçilerin çeşitli yükselme yolları vardır. Diğer bir ifade ile önlerinin açılması gerekir ki ancak o zaman uygun adımlarla hedefe doğru yürüsünler.

Kendilerinin kabiliyet ve istidatlarını da unutmamak lazımdır. Ve bu çok önemli bir faktördür. Ne demişler “Vermeyince Mabud neylesin Sultan Mahmud”. Bir de işin nasip kısmet yönü vardır ki o olmadan hiçbir şey olmaz.

***

Recep Tayyip Erdoğan’ ın İstanbul Belediye Başkanlığı’ndaki başarısı olmasa kendisine cumhurbaşkanlığı yolu açılır mıydı?

Burada hem kendi başarısı ve hem de nasip kısmet meselesi vardır.

Şimdi son zamanlarda gündemde olan bir isim de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. O da kendisine uzun hedefler biçiyor ama siyaseten hata üstüne hata yapmaktan da geri durmuyor.

En son hatalı çıkışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ndeki mesajıydı.

İmamoğlu, o kadar şehit anası varken gitti Akşener ile HDP’li Pervin Buldan’ın kadınlar gününü kutlayarak bütün tepkileri üzerinde topladı.

İmamoğlu öne çıkmak için doğru yanlış demeden bütün yolları deniyor. Aynı zamanda son derece sivri dilli birisi.

Militanvari hareketleri var. Geniş kitlelere ulaşmak isteyen birisinin daha hoşgörülü olması gerekir.

Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğu performans ile İmamoglu’nun performansı arasında dağlar kadar fark var.

Erdoğan icraata yönelik bir belediye başkanlığı yapmıştı. Onun zamanında yine bir CHP’li olan Nurettin Sözen zamanından miras kalan çöp dağları temizlenmiş İstanbul’un su sorunu çözülmüş, İstanbul rahat bir nefes almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Kartal’da yine çöplerin biriktiğini görmüş ve eski günlere doneriz diye korkmuştuk.

Millet İmamoğlu’ndan laf değil icraat bekliyor.

Eğer İmamoğlu hedefleri olan bir siyasetçi ise İstanbul’u imar etmesi ve vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmaması gerekiyor.

***

Beylikdüzü’nden Büyükşehir’e terfi eden İmamoğlu’nun herkesin belediye başkanı olduğunu göstermesi lâzım. Aksi halde ilçe belediye başkanı vasfında olarak kalır. Yükselmek istiyorsa büyük düşünüp mega projelere imza atması gerekiyor. İstanbullulara olan vefa borcunu ödemesi için çok çalışması, çok çaba harcaması kaçınılmaz bir durum.

Bakalım önümüzdeki süreçte İmamoğlu icraatlarıyla kendini ispat edebilecek mi?

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.