SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’deki sessizlik hayra alamet değil…

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2021 14:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 14:48

Ülkede yada Bursa’da yaşanan olayları irdelerken,hiçbir zaman “üfürelim” gitsin türünde yaklaşımı doğru bulmadım.Bu kadar badire atlatan ülkeye, katma değer koyan, her ihanetin karşısında dimdik duran herkesin olup bitenleri sorgulama, irdeleme hakkına sahip olduğunu düşünenlerdenim…

Siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, bu kent için birileri ortaya çıkıp “yaşanabilir bir şehrin” gelişimine katkı koyuyorsa,bize düşen görev bunu toplumla paylaşmaktır.

Recep Altepe’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan Doğanbey TOKİ evleri, eski SGK binalarının bulunduğu alana yapılan şelale, stadyum, İstanbul yolunda yapımı devam eden T2’ projesi gibi yatırımlara itirazımızı her defasında dile getirdik…

Bugün ise geçmişe dönük yanlışları dile getirmektense,”ne yapılıyor” ona bakmanın kentin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.Yoksa sadece muhalefet olsun diye yapılacak şovların ne Bursa’ya nede ülkeye bir faydası olacaktır.

İnsan yaşamını olumsuz etkileyen pandemi sürecinde,Ankara’nın ve Bursa yerel yönetimlerinin ortaya koyduğu performansı gözardı etmek,bir anlamda nankörlük olarak değerlendirilir.

Ak Parti Bursa teşkilatlarında yaşanan sesizlik,Davut Gürkan’ın işbaşı yapmasıyla farklı bir boyuta taşındı.Yani daha önce ifade ettiğim gibi meydanlar boş değil.CHP’deki taciz ve tecaüz olaylarını gölgelemek için özellikle CHP içinde kümelenmiş yada CHP’nin gölgesinde serinlemeye çalışan bir grubun salvoları anında karşılık bulmaya başladı.

Darbe imasında bulunduğu iddiasıyla eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekcesiye Can Atak’lı hakkında suç duyurusunda bulunan Gürkan ve ekibi konuyu yargıya taşıdı.

Burada dikkat çekmek isteğim diğer önemli bir konu ise Cumhur ittifakı içinde yer alan MHP teşkilatlarındaki sessizlik.Bir dönem “Ülkücü hareket engellenemez” sloganlarıyla, vatan,millet,bayrak hassasiyeti üzerinden sesini her yerde duymaya alıştığımız MHP teşkilatlarının sessizliğe bürünmesi.

Bu sessizlik hayra alamet değil…

Aslında MHP teşkilatlarını yapacağı en güzel şey Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları iyi okuyarak ona göre hareket etmesi .

Ülkeye ve ittifak ortağına yönelik asimetrik saldırılar,bir süre sonra MHP’yi de yaralamaya başlar.Parti oy kaybeder bir süre sonra teşkilatlarda insan bulmakta zorluk çekmeyeceklerini hiç kimse söyleyemez.

Ama;

Bu süreçte yeterki vicdanlar susmasın.

Zerre şaşmayan teraziler üzerindedir Vicdan… Haksızlığa ahlaksızlığa tahammül etmez.

Etmiyor da…

Vicdan ilahi hükmünü verdi ki,bu millet boyun eğmir direniyor.

Vicdanlar susarsa, kim konuşur biliyor musunuz ?

Kendilerini mülkiyet tanrısı olarak görenlerin sopa olarak kullandığı ihanetçiler.

İhanet çetelerinin ipine sarıldığı ihanetçiler..

****

Erzincanlı bir halk ozanından aldığımız şu dörtlükle düşüncelerimizi bağlayalım:

“ Hele gardaş, hele gardaş

Felek vurdu bele gardaş

Bülbül bağa girmez iken

Baykuş kondu güle gardaş”

Vicdanı olan güzel insanları selamlayarak…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.