SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD DOST MU DÜŞMAN MI?

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2021 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 10:05
NATO’ da beraber olduğumuz müttefikimiz ABD’nin yaptıkları ister istemez insanın aklına şu soruyu getiriyor; ABD bize dost mu yoksa düşman mı?
Bu soruyu sormamızın birçok haklı nedeni var. Çünkü ABD tarafından Türkiye aleyhine yapılan işlerin haddi hesabı belli değil.
Sorsanız eski dost ve müttefikiz ama icraata baktığımızda hiç de öyle değilmış gibi bir manzara var.
***
Türkiye’nin uzun yıllardan beri başına bela olan bölücü PKK terör örgütü ve türevlerine her türlü yardımı yapan ABD’dir. Binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat ABD tarafından bu terör örgütlerine verilmektedir. Ama baktığınız zaman sanki hiçbir şey olmamış gibi davranılmaktadır.
Irak ve Suriye’deki ABD varlığı da bizim aleyhimize faaliyette bulunmakta, bölgede bulunan teröristleri eğitmektedirler.
Türkiye’yi parçalamaya yönelik hareketler ABD tarafından desteklenmektedir.
Görünüşte müttefik ve dost olan Türkiye ABD’nin terör örgütlerine olan yardımı neticesinde maddi ve manevi büyük zararlara uğramıştır. Binlerce vatan evladı şehit olmuştur.
Türkiye NATO’ya karşı olan yükümlülüklerini yerine getirirken aynı sorululuk NATO ve onun hamisi ABD tarafından yerine getirilmemiştir.
Türkiye’nin cani terör örgütleri ile mücadelesinde devamlı yalnız bırakıldığını görüyoruz.
Diğer taraftan hain ve alçak Feto ABD’de barınmaktadır.
15 Temmuz 2016 darbe girişimi bilinmesini rağmen Feto’nun hâlen ABD’de tutulması ve Türkiye’ye teslim edilmemesini kim izah edebilir?
Üstelik 90 çuval klâsörün ABD’ye gönderilmesine rağmen ABD’nin Fetö’yü yargılamaması kabul edilir şey değildir.
İnsan ister istemez soruyor; demek ki bu darbe girişiminin arkasında da ABD var. Aksi halde ABD’nin Feto’yu yargılayıp Türkiye’ye iade etmesi gerekirdi.
Ama anlaşılan o ki; ABD’nin Feto’yu yargılamaya niyeti yok. Onu bırakın; gönderilen yüzlerce klâsörün kapağının bile açılmadığı anlaşılıyor.
Hani biz dosttuk.
Dostluk bir yana uluslararası suçluların iadesi anlaşması bile uygulanmamaktadır.
Bu şartlar altında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi beklenemez.
Biz de diplomasi adı altında ABD’ye yüz vermekteyiz.
Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin gözardı edildiği bir dostluk ve müttefiklik kabul edilemez.
***
Yeni seçilen ABD Başkanı Joe Biden döneminde Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl seyredeceği belli değildir. Umalım ki taç giyen baş akıllanır sözü gereğince ABD tarafından Türkiye’ye karşı daha reel bir politika uygulanır.
Bizim beklediğimiz; terör örgütleri olan PKK, PYD ve YPG’ye olan ABD desteğinin sona ermesi ve Feto’nun bir an önce Türkiye’ye iadesinin sağlanmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.