SON DAKİKA
Hava Durumu

AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2021 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 07:19

Geçmişte uzun yıllar boyunca bu ülkede milletin ortak istek ve arzuları istikametinde işler ve hizmetler yapılamamıştır.

Rahmetli Menderes zamanında İmam- Hatip okullarının yüksek kısımlarının açılması engellenmiş yıllarca mücadele verildikten sonra ancak açılabilmişti. Daha birçok bunun gibi konu hayata geçirilememişti. Bu durum Demirel, Özal ve Erbakan dönemlerinde de böyledir. Başta CHP ve Zinde Güçler buna izin vermemiştir.

***

Erdoğan’ın başa geçmesi ile birlikte taşlar yerinden oynamış ve önceden dokunulamayan pek çok konuda cesaretle adımlar atılmıştır.

Bunların son iki tanesi ise milletimizi ziyadesiyle ile memnun etmiştir. Uzun yıllar boyu dokunulamayan konulara el atılması ve çözülmesi milletimizin büyük takdirini kazanmıştır.

Bu manzumeden olmak üzere şimdiye kadar bir türlü ibadete açılamayan Ayasofya Camii ibadete açılmıştır. Bu ancak cesaret ve kararlılık sayesinde olmuştur. Daha önceleri hiçbir iktidara nasip olmayan bu hayırlı ve önemli iş Erdoğan iktidarına nasip olmuştur.

Diğer önemli bir konu da geçen gün açılışı yapılan Taksim Camii’dir. Yıllarca Taksim’e cami yapılıp yapılamayacağı tartışılıp durdu. Müslüman bir ülkede yurdun her köşesine cami yapılırken Taksim’e neden yapılmasındı ki?

Sonra ihtiyaç vardı. Ancak bu ihtiyaca rağmen CHP’li belediyeler tarafından buna geçit verilmedi.

Şimdi Erdoğan zamanında yapılamaz denen yapıldı ve sonunda Taksim’e de çok güzel bir cami inşa edildi.

Geçen cuma Cumhurbaşkanı tarafından hizmete açılan camide 2250 kişi aynı zamanda ibadet edebilecek.

Bünyesinde kütüphane, konferans salonu, aşevi gibi birimlerin de bulunduğu cami Taksim Meydanı’na son derece güzel ve manevi bir görüntü kazandırdı. Şimdi sırada Barbaros Bulvarı’na yapılmakta olan Barbaros Hayrettin Paşa Camii var. Onun bitirilmesi ile birlikte bölgeye yaraşır bir eser daha kazanılmış olacak.

***

Bütün bu yapılanları gördükçe insan ister istemez şu deyimi aklına getiriyor:

At sahibine göre kişner.

Şimdiye kadar yapılamayanlar Erdoğan’ın zamanında hayata  geçirilmiştir. Bu da Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu ile gerçekleştirilmiştir. Demek ki istenirse oluyormuş. Bu bir inanç ve cesaret işidir. Adanmışlık ister.

Erdoğan kendisine güvenenleri mahcup etmemiştir.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin gönlündeki icraatların  yapılacağına olan güven tamdır.

Türkiye emin adımlarla hedefe doğru ilerlemektedir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.