SON DAKİKA
Hava Durumu

TOKİ SEFERBERLİĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2021 12:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 12:15

Atalarımız ne demiş “Dünyada mekan ahirette iman”. İnsan bu dünyada barınacağı bir evi olsun ister. Ama mevcut maaşlarla buna imkân olmadığı için de bu isteği ham bir hayalden öteye geçmez. Hele asgari ücretliler için durum daha da vahimdir. Asgari ücretliler nasıl ev sahibi olacaklar diye kara kara düşünüp dururlar. Geçim zorluğu çekenlerin ev sahibi olmaları için kurulan TOKİ yurdun dört bir köşesinde şimdiye kadar yüz binlerce konut yaparak dar gelirlilere teslim etti.

***

Geçen gün TOKİ’nin bir milyonuncu anahtar teslim töreni vardı. Dile kolay şimdiye kadar tam bir milyon konut inşa edilmiş ve bunlar çok uygun ödeme şartlarıyla fakir fukaraya teslim edilmişler.

TOKİ evleri gerçekten de hem güzel ve hem de ucuz. Buradan konut sahibi olmak isteyenler kendi ödeme güçlerine uygun bir seçenek bulup kaydolmaktadırlar. Uzun vadeler ve küçük rakamlarla ev sahibi olmak isteyenler TOKİ’nin yolunu tutmaktadır.

TOKİ, sosyal devlet anlayışının da en güzel örneklerinden birini teşkil etmektedir. Mâli durumu zayıf olan vatandaşlar bu yolla rahatlıkla ev sahibi olmaktadırlar.

Başlangıçta daha dar çerçevede faaliyette bulunan TOKİ şimdilerde çıtayı iyice yükselterek çok daha geniş anlamda ve yurt sathında hizmet vermeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destek ve himayeleri de TOKİ’nin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır.

TOKİ aynı zamanda inşaat sektöründeki rekabeti de arttırmıştır. Fiyatlar genel seviyesinde bir denge oluşmasını sağlamıştır.

TOKİ’nin konut üretimleri inşaat sektörünün canlanmasına da neden olmuştur. Böylelikle bağlı sektörler de harekete geçmiş, istihdam artmıştır. İşsizliğin azalması fert başına düşen milli gelirin de artmasını sağlamıştır.

TOKİ devlet imkânlarını kullanarak herzaman ucuz konut üretme konusunda iddialı olacaktır. Çünkü maliyetine konut satmakta ve bunu kâr maksadıyla yapmamaktadır.

***

TOKİ’nin önümüzdeki dönemde de konut üretme konusunda bir seferberlik başlatacağı bilinmektedir.

Çok daha uygun koşullarda daha çok kesimleri konut sahibi yapma konusunda plan ve program yapıyorlar.

Gerçekten de TOKİ dar gelirli vatandaşlarımız için elzem bir kuruluş.

TOKİ’nin güçlenmesi herkesin menfaatinedir.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.