SON DAKİKA
Hava Durumu

EBA TV mesleki eğitim çalışmaları için Bursa’ya teşekkür…

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Dairesi Başkanı Mehmet Salih CANBAL ve MTEGM EBA Koordinatörleri; uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında Bursa’da yürütülen EBA TV-Mesleki Eğitim çalışmalarını, süreçte görev alan öğretmenlerimizle birlikte değerlendirmek üzere Bursa’ya geldi. Bursa programı İl Millî Eğitim Müdürlüğünde başlayan Canbal, burada İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
EBA TV mesleki eğitim çalışmaları için Bursa’ya teşekkür…

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Dairesi Başkanı Mehmet Salih CANBAL ve MTEGM EBA Koordinatörleri; uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında Bursa’da yürütülen EBA TV-Mesleki Eğitim çalışmalarını, süreçte görev alan öğretmenlerimizle birlikte değerlendirmek üzere Bursa’ya geldi.

Bursa programı İl Millî Eğitim Müdürlüğünde başlayan Canbal, burada İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile görüştü. Görüşmede; sürece ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Mehmet Salih Canbal, “Bursa; 2020 yılının Mart ayı ile birlikte içine girilen salgın sürecinin başından itibaren geçen zamanın tamamında yöneticisi ve öğretmeniyle gücümüzü artırdı, Genel Müdürlüğümüz adına; başta Sayın İl Millî Eğitim Müdürümüz olmak üzere emek veren, katkı sunan tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Tamamen “fayda” odaklı bir üyaklaşım ile hayata geçirilen EBA TV çalışmalarında; yönetici ve öğretmenlerin, Bursa’ya duyulan güvenin hakkını verebilmek için büyük bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Sabahattin Dülger “salgın döneminin başından beri devam etmekte olan çekimlerin yanında yeni müfredatlara göre oluşturulmuş 9. sınıf derslerinin neredeyse tamamının, 10. sınıflarda ise 6 alanın tüm meslek derslerinin çekimi ilimizde yapıldı. Toplamda 100’e yakın ders için 4000 konu çekimi yapıldı. Bu güven; bizler için onur verici… Bu güvenin oluşmasındaki en büyük pay ise okul yöneticilerimizle birlikte “burası bizde” diyen kıymetli öğretmenlerimize ait… Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca mesai arkadaşlarımızdan aldığımız güç ile çıktığımız her yolculukta bizlere olan güvenlerini her daim hissettiren Sayın Bakanımız, Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer ve Sayın Genel Müdürümüz başta olmak üzere; bugün nazik ziyaretleri ile bizleri mutlu eden, şehrimizi onurlandıran Sayın Daire Başkanımıza ve çok kıymetli misafirlerimize süreç içindeki rehberlikleri ve destekleri için tüm yönetici ve öğretmenlerimiz adına  çok teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda olduğunuzu bilmek bizler için çok değerli…” dedi.

Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal’ın programı; İl Millî Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, EBA TV-Mesleki Eğitim çalışmalarının yürütüldüğü okulların müdürleri ve bu süreçte görev alan yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonla devam etti.

Program içinde; Yıldırım MTAL Gazetecilik Alanı Öğretmeni Suat Alptekin, EBA TV Mesleki Eğitim çalışmalarında görev yapan öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Çekimlere ait kamera arkası görüntülerin de paylaşıldığı programda söz alan ve gelecek eğitim-öğretim yılına ilişkin planlamalar hakkında da bilgi veren Mehmet Salih Canbal, öğretmenlere hitaben “Salgın sürecinin başından beri yanımızda olduğunu bildiğimiz sizler ile inanılmaz bir süreç yaşadık. Devam eden anlatım/çekim çalışmalarının yanında yeni müfredatlara göre anlatımı yapılacak ve yıllarca faydalanılacağına inandığımız 3000 videonun hazırlanması gibi büyük bir sorumluluğu üstlenen Bursa’da, sizlerin desteğiyle yürütülen çalışmalar; sorunsuz ilerledi. Bizleri çok memnun eden ve güvenimizi perçinleyen bu süreçte; başta İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Sabahattin Dülger olmak üzere, Şube Müdürümüz Bülent Altıntaş’a, Koordinatörümüz Hakan Babaç’a, okul yöneticilerimize ve özverili çalışmalarıyla gecesine gündüzüne katan, kamera önünde-arkasında emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki programın ardından okuldan ayrılan Mehmet Salih Canbal ve Genel Müdürlük heyeti, EBA TV Mesleki Eğitim çalışmalarının gerçekleştirildiği okullardan Şehit Erol Olçok MTAL ve Yıldırım MTAL’yi ziyaret ederek yönetici ve öğretmenlerle istişarelerde bulundu.

Canbal, Bursa programının sonunda Gemlik Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde yapımı tamamlanan Ahilik Müzesi’ni ziyaret etti.

9. sınıflarda 38 alanda, 10. sınıflarda 6 alanda tüm meslek dersleri için EBA TV çekimleri Bursa’da tamamlandı

Salgın sürecinin başından itibaren 10, 11 ve 12. sınıflar için yürütülen ve yapılan yaklaşık 1000 videonun çekiminin yanında, 25 Kasım 2020’de başlatılan ve yenilenen müfredatlara göre gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 9. sınıflarda 38 alan, 10. sınıflarda ise 6 alana ait tüm meslek derslerinin çekimi Bursa’da yapıldı. Hazırlık, anlatım ve inceleme süreçlerini içeren bu çalışmalarda; 37 okuldan toplam 237 öğretmen görev aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.