SON DAKİKA
Hava Durumu

Aşure bereketi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Bursa’daki tüm selatin camilerinde 10 bin kişiye aşure ikram etti. Hicri takvime göre yılın birinci ayı kabul edilen Muharrem ayı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerin başında da aşure dağıtımı gelirken, Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Bursa’daki selatin camilerinde 10 bin

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2021 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2021 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Aşure bereketi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle Bursa’daki tüm selatin camilerinde 10 bin kişiye aşure ikram etti.

Hicri takvime göre yılın birinci ayı kabul edilen Muharrem ayı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerin başında da aşure dağıtımı gelirken, Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Bursa’daki selatin camilerinde 10 bin kişilik aşure dağıtımı yaptı. Cuma namazı nedeniyle büyük yoğunluğun yaşandığı camilerde aşure ikramları da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Hüdavendigar Camii ve Hamzabey Camii’ndeki aşure dağıtımına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de katıldı. Murad Hüdavendigar Camii’nde Cuma namazını kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile birlikte vatandaşlara aşure servisinde bulundu. Başkan Aktaş daha sonra Hamzabey Camii’ne geçerek Milletvekili Ödünç ile birlikte BURFAŞ personeliyle beraber Bursalılara aşure ikramında bulundu.

Muharrem ayında aşure ikramlarının Türk örf ve adetlerinin olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Biz de bugün farklı selatin camilerimizde aşure ikramlarında bulunduk. Yiyenlere afiyet olsun, şifa olsun. Herkesin Muharrem ayını ve aşure gününü tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.