SON DAKİKA
Hava Durumu

TEMSİL KABİLİYETİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2021 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 06:43

Türkiye ne çektiyse ezik büzük politikacılardan çekmiştir. Büyük Türk milletini temsil etme noktasında yeterli olmayan bu politikacılar hem yurt içinde ve hem de uluslararası düzeydeki toplantılarda maalesef aktif bir rol oynayamamış, dik bir duruş sergileyememişlerdir. Büyük milletlerin büyük liderleri olur. Bu liderler ortaya koydukları performans ile milletinin göğsünü kabartırlar.

***

Ezik büzük lider profiline en güzel örnek Bülent Ecevit’in ABD Başkanı Bill Clinton karşısındaki duruşunu gösteren fotoğraf olmuştur. Bu fotoğrafta Ecevit ayakta el pençe divan vaziyetinde bulunurken Clinton ise kanepeye lakayt bir şekilde ilişik olarak boş bir şekilde Ecevit’e bakıyordu. Bu fotoğraf yayınlandığında millet olarak hepimiz büyük bir üzüntü duymuştuk.

Yine eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın da bir dış seyahatte ilgili ülkenin lideri ile görüşebilmek için kapı arkasında bekletildiğini hatırlıyorum.

Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Maalesef Erdoğan’a kadar bizim liderlerimiz temsil kabiliyeti noktasında zayıf kalmışlardır.

Karşılıklı mütekabiliyet noktasında bizimkilerin aleyhine bir durum söz konusu olmuştur.

Erdoğan ile birlikte bu durum tersine dönmeye başlamıştır. Erdoğan bu konuya büyük bir hassasiyet göstermektedir. Hatta o kadar ki karşısındaki lider veya değişik pozisyonda kişi bacak bacak üstüne attığında o da hemen bacak bacak üstüne atmakta ve geri durmamaktadır.

Anlayacağınız Erdoğan bu kadar ince ayrıntılara kadar dikkat etmekte kesinlikle ezik bir duruş sergilememektedir.

Şimdiye kadar Erdoğan’ın büyük devlet adamları karşısındaki özgüvenli duruşu milletimizi de sevindirmektedir.

Önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmede de aynı hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır.

***

Milletler başkanlarının duruşuna dikkat etmektedir. Başkanlarının kendilerine güven vermesini beklemektedirler.

Bu konuda Türkiye eskiye nazaran ve bilhassa Erdoğan’ın liderliğinde gurur duymaktadır, artık eski ezik liderler dönemi bitmiştir.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.