SON DAKİKA
Hava Durumu

İSLAM ALEMİNİN BİRLİĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2021 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2021 07:22

Dünya nüfusunda 2 milyarlık büyük bir kütleye sahip olan İslâm alemi maalesef bu büyüklüğünün hakkını veremiyor. Dünyada meydana gelen bütün siyasi gelişmeler karşısında ciddi ve kayda değer bir tavır ortaya koyamıyorlar. Haklı oldukları davalarda bile gıkları çıkmıyor. En son Mescid-i Aksa olayları devamında meydana gelen İsrail devlet terörü ile çocuk ve kadınlar da dahil yüzlerce Müslüman şehit edilmiştir. Bu olaylara karşı Türkiye ve Pakistan başta olmak üzere birkaç İslam ülkesi haricinde ses veren olmadı.

***

İslâm ülkelerinin bu vurdumduymaz tavrı İsrail gibi bir terör devletinin iştahını arttırmaktadır. Eğer İslam ülkeleri tek ses tek yürek olabilmeyi başarsalar İsrail bu kadar pervasızca  ve acımasızca saldırılarda bulunup katliamlar yapamazdı.

Bugün bütün dünyanın gözleri önünde yaptıkları zulüm ve katliamlar karşısında dahi İslam âlemi yeterli sesi çıkartamıyorlar.

Başsız bir İslâm aleminin tek ses olması zaten düşünülemezdi. Yüzyıllarca Osmanlı idaresi altında sulhü salah içinde yaşayan bugünkü İslam alemini oluşturan devletler Osmanlı’nın parçalanması ile birlikte sahipsiz kalmışlardır.

Bugün eğer Filistin’de büyük bir katliam yaşanıyorsa bunun sebebi bu toprakların Türk İslam egemenliğinden vareste kalmasıdır.

Aslına bakarsanız bu ülkelerin halkları İslami hassasiyet noktasında çok ileri derecede bir iman ve teslimiyet sahibidirler ancak yöneticileri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Onlar ABD ve diğer bazı batılı ülkelerin kuklası durumundadırlar.

Kendi yöneticilerinden ümidini kesen İslâm devletlerinin halkları bütün ümitlerini Türkiye ve Erdoğan’a bağlamışlardır. Bütün eylemlerinde Türk bayrağı ve Erdoğan posterleri taşımaktadırlar.

Üzülerek beyan etmek gerekirse Türkiye ve Pakistan harisinde ciddi olarak tavır koyabilecek bir İslam ülkesi de halen gözükmüyor.

***

Bütün İslâm aleminin dirlik ve düzenliği açısından liderlik yapacak bir ülke lazımdır. Mevcut ülkelere baktığımızda bunu hak eden yegâne ülkenin de Türkiye olduğu kolaylıkla anlaşılacaktır. İslam ülkelerinin vatandaşları üzerinde bir referandum yapılacak olsa Türkiye açık ara ile önde çıkar.

Türkiye’nin liderliği sayesinde bundan böyle İslam ülkeleri şamar oğlanı olmaktan da kurtulacak ve şahsiyeti ve haysiyeti bir dik duruş sergilenecektir.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.