SON DAKİKA
Hava Durumu

Tavsiyeler

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2021 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 06:57

Pazartesi günü yapılan AK Parti Bursa İl kongresinde Yönetim Kurulu listesine girenlere başarılar diliyorum.

Listede kimler var kimler yok konusuna girmeden şahsen kendime “Nasıl bir yönetici olmasını istiyorum” sorusunu sordum. Hem bu sorunun cevabını düşünürken diğer bir yandan da sosyal medyada Bursa siyasetinde öyle ya da böyle bir tarafında bulunmuş şahısların paylaşımlarına göz gezdirirken geçmiş dönemlerde mahalle başkanlığı, gençlik kolları ve ana kademe görevler üstlenmiş kendisine muhabbetim de olan Cesur Kartal Bey’in sosyal medyada paylaşımları dikkatimi çekti. Kendisini arayıp uzun uzadıya gündeme dair konuştuk. Paylaşımlarını kaleme alacağımı kendisine ilettim. Kendileri de memnun kalacağını söyledi.

Yönetim Kurul Üyelerine “Tavsiyeler” diye neler yazmış Cesur bey.

-Besmelesiz iş yapma /Araştır, danış / Selâm ver selâm al/Tebessüm et/ Tokalaşırken, konuşurken insanların gözüne bak/Önce vatandaşın işini hallet, bekletme/Gençlik, kadın kollarını, ilçe yöneticilerini, mahalle başkanlarını, meclis üyelerini emir eli gibi görme/Misafirlerine ikramda bulun/Personeli hor görme/Rica et, teşekkür et/Vatandaşı annen baban olarak bil öyle muamele et/Kimseye rezerv koyma /Biz işçi bulma kurumu muyuz deme/Telefonlara geri dön/Vefalı ol/Şükret, hamd et/Tavsiyelere kulak ver/Kimseyi küçümseme vs.

Bu paylaşımını okuyunca sadece altına imza atmak zorunda kaldığımı düşünüyorum.

Size oy versin ya da vermesin her bir vatandaşın en muhtaç zamanında yanında olup derdi ile dertleniyorsan, gönül almasını becerebiliyorsan ne mutlu o yöneticiye.

İl yöneticiliğini kendi kariyer ve çıkarları doğrultusunda yöneltmek, rant ve menfaat sağlamak, kamu kurum ve kuruluşlar üzerinde yöneticilik kimliğini kullanmak, akçeli işlerle iş takibi yapmak gibi bayağı, hastalıklı niyetle yola çıkanlar, belli bir zaman sonrasında yolunu şaşırdıklarını pusulasını kaybettiklerine şahit olduk.

Hiç bir karşılık beklemeden gönlü kırık, gözü yaşlı, yolda kalmışların, düşmüş olanların elinden tutup onlara ümit vermek, yaralarını sarmak insani yaklaşımların en güzelidir.

Gönüllere dokunmanın verdiği huzuru hiç bir şey vermez.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.