SON DAKİKA
Hava Durumu

Timsah Adana dan mutlu dönüyor..2-1

TFF 1. Lig’in 18. haftasında Adana Demirspor, Bursaspor’u konuk etti. Müsabaka yeşil-beyazlı ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Bursaspor, deplasmanda Adana Demirspor’u Onur ve Ali Akman’ın golleriyle 2-1 devirerek zirve iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Hakemin iki penaltıyı ‘es’ geçtiği maçta üç net fırsat kaçarken, Ataberk Dadakdeniz de kalesinde adeta devleşti. Bursaspor, ligin ikinci

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 07:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 07:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Timsah Adana dan mutlu dönüyor..2-1

TFF 1. Lig’in 18. haftasında Adana Demirspor, Bursaspor’u konuk etti. Müsabaka yeşil-beyazlı ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bursaspor, deplasmanda Adana Demirspor’u Onur ve Ali Akman’ın golleriyle 2-1 devirerek zirve iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Hakemin iki penaltıyı ‘es’ geçtiği maçta üç net fırsat kaçarken, Ataberk

Dadakdeniz de kalesinde adeta devleşti.

Bursaspor, ligin ikinci yarısına üç puanla başladı Yeşil beyazlılar, deplasmanda şampiyonluk adaylarından Adana Demirspor’u 2-1’le geçmeyi

başardı.

Bursaspor maça hızlı başlayan taraf oldu.

Daha birinci dakika dolmadan sağ kanattan gelişen atakta İsmail ortaladı, Burak Kapacak’ın ceza alanı içinde yarım volesinde kameci topa iki hamlede sahip oldu. 7.dakikada net bir fırsat kaçtı. Bu dakikada hızlı gelişen atakta Burak Kapacak ceza alanına girdi, yerde kaldı ancak hakem ‘devam’ dedi ve mutlak bir penaltıyı vermedi. 8.dakikada Tarık sağdan ortaladı. Mehmet Akyüz kafayı vurdu, direk dibinde kaleci Ataberk topu kontrol etti.

ATABERK NET GOLÜ ÇIKARDI

Mücadelenin 13.dakikasında Aissati’nin arda pasında Pa Dibba ceza alanı içinde karşı karşıya vuruşunda kaleci Ataberk ayakları ile net bir golü önledi.

14’te Burak Kapacak ile sodan atak gelişti, Tuğbey’i gördü, onun pasında İsmail sağdan ceza alanına girdi sert şutu yan ağlarda kaldı. 26’da sağ kanattan gelişen atakta İsmail’in ortasında Ali’nin sert şutu savunmadan döndü. Kalan bölümde iki takımda net bir pozisyon üremedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

TİMSAH GOLLE BAŞLADI

Bursaspor ikinci yarıya golle başladı. Karşılaşmanın52.dakikasında Burak Altıparmak, orta yuvarlak içinden nefis bir ara pası attı, savunmanın arkasında topla buluşan Onur yerden sert bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 58’de Burak Kapacak getirdi, pasında ceza alanı içinde Ali’nin sert şutunda kaleci kornere çeldi. 59’da Traore sağdan ortaladı, penaltı noktası üzerinde Mehmet Akyüz bomboş topu üstten dışarı attı. 61’de savunmadan seken topta Mehmet Akyüz karşı karşıya, vuruşunda Ataberk topu kontrol etti vemutlak bir golü önledi.

NET FIRSAT KAÇTI,KORNERDEN GOLÜ YEDİK

Bursaspor net bir fırsatı kaçırdı. 72.dakikada hızlı gelişen Bursaspor atağında Ali ceza alanına gireceği sırada Burak Kapacak’a bıraktı, onun şutu savunmadan döndü ve net bir fırsat kaçtı. 78.dakikada solkanattan korner atışı kullanıldı, Mehmet Akyüz kafa ile indirdi, arka direkte bomboş Hasan tamamladı ve skor 1-1 oldu. 80’de sağdan Ezeh ortaladı, arka direkte bomboş Pa Dibba sert vurdu ve yakın mesafeden Ataberk topu köşeden çıkardı.

ALİ GOLÜNÜ ATTI

Mücadelenin 82.dakikasında Ozan İsmail sağdan ortaladı, Burak Altıparmak gelişine vurdu ancak top yandan auta gitti. 84’te Timsah tekrar öne geçti. Bu dakikada Onur’un savunmadan uzun pasında Burak Kapacak soldan hareketlendi, Ali’yi gördü ve onun şutunda Bursaspor 2-1 öne geçti. Kalan bölümde kalesini iyi savunan yeşil beyazlılar, sahadan 2-1galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla Timsah puanını 30’a çıkardı ve maç fazlasıyla 6.sıraya yükseldi.

Maçtan dakikalar

17. dakikada Kaan’ın ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Pa Dibba, ceza sahası içerisinde kaleci Ataberk ile karşı karşıya kaldı. Pa Dibba’nın vuruşunda kaleci Ataberk meşin yuvarlağı kornere çeldi.

48. dakikada Adana Demirspor’da ceza sahası dışında topla buluşan Pa Dibba vuruşunu yaptı ancak top az farkla auta gitti.

52. dakikada Bursaspor’da Burak’ın ara pasıyla topla buluşan Onur, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1

55. dakikada Bursaspor’da Burak’ın ara pasında topla buluşan Onur’un şutunu kaleci Zubas kontrol etti.

78. dakikada Adana Demirspor’da köşe vuruşunun ardından Mehmet’in indirdiği topu Hasan ağlarla buluşturdu. 1-1

80. dakikada Adana Demirspor’da ceza sahası içerisinde topla buluşan Pa Dibba, kaleye sert bir şut çekti ancak kaleci Ataberk meşin yuvarlağı kurtardı.

84. dakikada Bursaspor’un kontra atağında Onur’un ara pasıyla topla buluşan Ali, kaleci Zubas’ın üzerinden aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-2

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Onur Özütoprak xx, Mehmet Kapluhan xx, Ferdi Karadoruk xx

Adana Demirspor: Zubas xx, Tarık xx, Gökhan xx (Traore dk. 46 x), Tayyip xx, Rassoul xx (Samet dk. 70 x), Kaan xx, Yunus xx (Ezeh dk. 70 x), Hasan xx, Aissati xx (Emircan dk. 89 ?), Mehmet xx, Pa Dibba xx

Yedekler: Vedat, Sedat, Semih, Sinan, İzzet, Tolga

Teknik Direktör: Cüneyt Dumlupınar

Bursaspor: Ataberk xx, Emre xx, Cüneyt xx, Onur xx, İsmail xx, Aykut xx, Burak K. xx (Ramazan dk. 89 ?) , Emirhan xx, Burak xx, Tugbey xx (Ozan dk. 46 x), Ali xx (Batuhan dk. 85 ?)

Yedekler: Çağatay, Can, Canberk, Batuhan, Kerem, Eren, Ertuğrul

Teknik Direktör: Mustafa Er

Goller: Hasan (dk. 78) (Adana Demirspor), Onur (dk. 52), Ali (dk. 84) (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Emirhan, Onur, Furkan (Bursaspor)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.