SON DAKİKA
Hava Durumu

UTİB Baknı Engin “Havayolu ile ticarette kurallar değişecek…”

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ihracatçılar için stratejik önemdeki havayolu taşımacılığında kuralların değişeceğini söyledi. Engin, pandemi nedeniyle ciddi bir dönüşümün kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında başlatılan eğitim programını tamamladı. Son eğitimde Türk Hava Yolları örnek vaka analizinde ele alındı. Havacılık sektörünün durumu, Türk

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
UTİB Baknı Engin “Havayolu ile ticarette kurallar değişecek…”

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ihracatçılar için stratejik önemdeki havayolu taşımacılığında kuralların değişeceğini söyledi. Engin, pandemi nedeniyle ciddi bir dönüşümün kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında başlatılan eğitim programını tamamladı. Son eğitimde Türk Hava Yolları örnek vaka analizinde ele alındı. Havacılık sektörünün durumu, Türk Hava Yolları markasının global çaptaki çalışmaları ve pandemi sonrası sektörde geliştirilebilecek stratejiler değerlendirdi. Eğitime 12. TechXtile Start-Up Challenge programında kurumsal kategoride ilk 3 finalistle birlikte, 11. TechXtile Start-Up Challenge kapsamında ödül almaya hak kazanan ancak pandemi nedeniyle programdan faydalanamayan firmalar katıldı.

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ İSTENECEK

Pandemi ile birlikte değişen ticaret eğilimlerine dikkati çeken UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Pandemi süreci ile birlikte her alanda olduğu gibi ticaret alanında da değişime gidildi. E-ticaret, bu dönemde çok ilgi görmeye başladı. Şirketler satış elemanlarını pandemi öncesinde bir şehirden bir şehre, bir ülkeden bir ülkeye gönderirken artık e-konferans programları aracılığı ile müşterileri ile doğrudan temas yapma olanağı buldu. Ama ben buna rağmen ticaretin dijitaldeki etkisinin yüz yüze olan müşteri ilişkilerinde olduğu gibi etkili olacağını düşünmüyorum. Bundan dolayı hava yolu taşımacılığının biz ihracatçılar tarafından özellikle normalleşme dönemiyle birlikte yine eskisi gibi aktif bir şekilde kullanılacağına düşünüyorum. Ama şirketler tabi ki çalışanlarının güvenliğini isteyecek ve bu yüzden havacılığın kuralları değişecek. Havayolu taşımacılığı sektöründeki büyük dönüşümden en fazla etkilenecek olan da ihracatçılar olacak. Dolayısıyla dönüşüme şimdiden hazırlıklı olmalıyız” diye konuştu.

‘GLOBAL MARKA’ VURGUSU

THY’nin küresel bir marka imajı yaratmak istediğini vurgulayan Program Koordinatörü Ufuk Batum da “THY hizmetinin kaliteli oluşu, güvenilir ve ulaşılabilir olması, globalliği gibi unsurlarla zihinlerimizde konumlanabilmiş bir marka. ‘Sizin Dünyanız’ anlamına gelen ‘Globally Yours’ sloganını kullandı. Markanın bu sloganı, THY’nin nihai hedefini de aslında çok net ortaya koyuyor. Seçilen slogan, tüketiciye ‘Sizin Dünyanız’ diye seslenirken, ulaşamayacakları bir noktanın dahi kalmayacağının mesajını da veriyor aslında. THY marka imajını yükseltmek ve global bir marka olduğunu belirtmek adına yine çektiği reklam filmlerinde dünyanın tanınmış sanatçı ve sporcularına yer veriyor. Böylelikle, THY’nin daha üst segmentlere yönelik çalışmaları olduğunu, dünyanın sayılı havayolu şirketleri arasında yer almaya çalıştığını yaptığı reklam ve sosyal medya paylaşımlarıyla da açık bir şekilde görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.