SON DAKİKA
Hava Durumu

Burkay’dan hükümete ‘destek’ çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2020 11:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2020 11:09

Pandemi nedeniyle yaklaşık 9 aydır yaşanan değişimlerin bu kente  nasıl yansıdığının farkındasınız.

Özellikle ekonomi alanında yaşanan sıkıntılar,sosyal hayatı ve insan yaşamını  olumsuz yönde etkileye devam ediyor.Hükümet her ne kadar istihdam açığını kapatmak ve yeni işsizler ordusunun oluşumunu önlemek için bir dizi önlem almaya çalışsa da esas sıkıntıda olan işverenlerin içinde bulundukları çıkmaz..

Ülkedeki mevcut durumdan en fazla etkilenen işveren kesiminin sesini Ankara’ya duyurmak için ard arda girişimlerde bulunan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ,Hükümetin yeni bir strateji bellemesinin zaruri hale geldiğini ifade ederek “Çarkların dönmesi için işveren mutlaka hibe desteğinin sağlanmalıdır” dedi.

Bakın; Tüm dünyada ve Türkiye’de sosyal hayatı ve ekonomik dengeleri alt üst eden COVID-19 salgını sebebiyle ülkemiz Mart ayından bu yana çetin bir mücadele veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin tüm kademeleri virüs salgınına karşı ayakta tutmak adına seferberliğini sürdürüyor.

Ancak,ülkemizin üretim ve ihracat üssü Bursa’mız da bu virüs salgınından en fazla derinden etkilenen şehirlerin başında yer alıyor.

Sürecin ilk döneminde esnaf ve KOBİ’lere yönelik sunulan vergi ertelemeleri, faiz indirimleri ve nefes kredisi gibi hamleler işletmelerin bu dar zamandan daha hızlı çıkmasını sağlayacak bir destek mekanizması olduğunu inkar edemeyiz.

Fakat yakın bir süredir virüsün ikinci pik seviyeye gelmesi ve İçişleri Bakanlığı’nın 20 Kasım Cuma günü itibariyle başlattığı “Genel kısıtlama” kararlarının ardından sektörler zor bir dönem ile karşı karşıya kaldı.

Özellikle restoran ve kafeler başta olmak üzere yeme – içme sektöründe faaliyet gösteren firmalarla birlikte turizm, hizmet ve perakende sektörlerindeki işletmeleri krizden derin yaralar aldı.

Firmalar kısa bir sürede ciddi ciro kayıplarına uğradı.

Gelinen noktada,iş dünyası temsilcileri birikmiş vergi borçlarının yanı sıra da merkezi bütçeden işletmelere pozitif ayrımcılıkla hibe desteği verilmesini istiyor.

Hibe desteğinin verilmesi aynı zamanda firmaların üzerindeki yükü alacağı gibi istihdama önemli katkı sağlayacağı kesin.

Bu konuda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay önemli bir çıkış yaparak özellikle bu süreçten olumsuz etkilenen firmalar için çağrıda bulundu.

Bursa iş dünyasının sesi İbrahim Burkay tarafından yapılan bu çağrı önemliydi,anlamlıydı.

Başkan Burkay iletişim kanalları üzerinden yaptığı bu çağrıyla kalmayarak ikinci bir adım daha atarak,konuyu Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı’na da ileterek,Türk iş dünyası içerisinde bu konuyu dile getiren ilk isim oldu.

Ardından Bursa’ya baktığımızda DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ve BARSİAD Başkanı Arif Demirören, faaliyetleri askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin ucuz kredilerle değil hibe ile desteklenmesi talebini kamuoyu ile paylaştılar.

Bugüne kadar,zor dönemde üyelerinden gelen yoğun taleplere karşı 7/24 cevap verme gayreti gösteren BTSO, bu konuda iş dünyasından gelen talepleri de Cumhurbaşkanlığına, ilgili bakanlıklara ve TOBB’a ilettiklerini her platformda paylaşmasının ayrı bir önemi vardır.

Pandemi dolayısıyla Türkiye geneli ve Bursa’da uygulanan yasaklardan olumsuz etkilenen işletmelerin Pandemi sonrası döneme sağlıklı bir şekilde ulaşması için, atılacak bu adımlar Türkiye’nin 2021 yılında daha sağlam adımlarla büyümesinin önünü açacaktır.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum..

Bursa’da çarkların dönmesi,istihdamın sağlanması için başta  BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve SİAD Başkanları tarafından yapılan çağrılar umarım dikkate alınır..

Çünkü; insanların aşa ve işe ihtiyacı var…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.