SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE’NİN KALKINMA YOLU

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2021 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 08:39
Uzun yıllar yerlerde sürünen Türkiye ekonomisi istikrarsızlık içinde kavrulmuştu. Batı ülkeleri almış başını giderken Türkiye kısır siyasi çekişmelerle vakit geçirmiştir.
Milletimiz buhranlı yıllarda çok çekmiştir. İthal ikameci sanayileşme ile ödemeler dengesi devamlı açık vermiş 70 sente muhtaç hale gelmiştir.
Genellikle koalisyonlar dönemi hâkim olmuş, böyle olunca da görüş ayrılığı nedeniyle istikrarlı yönetimler zuhur edememiştir.
***
Geçmişte Menderes, Demirel ve Özal dönemlerinde ilk iktidar dönemlerinde kısmî bir rahatlama sağlandıysa da uzun vadede istikrar devam edememiştir. Ta ki 2002 yılında AK Parti iktidara gelene kadar. AK Parti ile birlikte Türkiye gerçek anlamda istikrarla tanışmıştır. Girdiği bütün seçimleri açık ara farklà kazanan AK Parti uzun vadeli projelere imza atmıştır. Geçen 19 yıllık süre zarfında sayısız hizmetler hayata geçirilmiştir. Bugün Türkiye alt yapı ve üst yapı çalışmaları bakımından bütün cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların toplamından daha fazla çalışmayı hayata geçirmiştir. Kalkınmanın temel göstergelerinden otoyollar bakımından da Türkiye’de çok büyük yatırımlara imza atılmış ülkenin dört köşesi duble yollarla donatılmıştır. Bunun haricinde İstanbul- İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişı, 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray ve İstanbul Havalimanı gibi büyük işler de bu dönemde tamamlanmıştır.
Bütün bunlar ancak istikrarlı bir ülkede gerçekleştirilebilir.
Sadece istikrar da yetmez.
Aynı zamanda bir vizyon ve misyon işidir de.
Ülke ve millet için bir adanmışlık gerektirir.
İlim ve fennin yanında manevi duygularla da bezenmek gerekir.
Türkiye’nin kalkınması için birlik ve beraberlik de en önemli faktörlerin başında gelir.
Genç neslin eğitimini de ihmal etmemek lâzımdır. Kaliteli bir eğitim vazgeçilmez unsurlardandır.
Üretimi arttırmak için yeni yeni girişimlerde bulunmamız şarttır.
Katma değeri yüksek ürünleri imâl edip yurtdışına ihraç edebilmeliyiz.
***
Türkiye’nin kalkınmasının temel unsurlarından birisi de gönül seferberliğidir.
Dünya milletler yarışında hakettigimiz itibarlı yere gelebilmemiz için iç ve dış düşmanlara karşı uyanık ve tedbirli olmalıyız. Ülkemizi tehdit eden terör örgütlerinin kökü tamam  kazınmalıdır. Bölgesinde süper güç olabilmesi için Türkiye’nin tavizsiz ve dik duruşlu bir dış politika izlemesi gerekir.
Turkiye’nin kalkınma yolu üzerindeki bütün engellerin kaldırılması bir vatan görevidir. Bu yolda gayret gösterenleré yardımcı olmak da bir vatandaşlık görevidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.