SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaca: 128 Milyar Doların akıbetinin sorulması rahatsız ediyor

CHP’nin, 128 milyar dolarlık döviz rezervinin akıbetini sorduğu Mudanya’daki reklam panolarının kaldırılması ve ardından yaşanan gelişmeler günün konusu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, partisince Mudanya’da asılan billboardların Savcılık emriyle sökülmesinin, iktidarın kötü ekonomi yönetimi nedeniyle erittiği Merkez Bankası rezervinin akıbetinin sorulmasından duyduğu rahatsızlığı gösterdiğini söyledi. “128 milyar dolar nerede?” sorusundan neden

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Karaca: 128 Milyar Doların akıbetinin sorulması rahatsız ediyor

CHP’nin, 128 milyar dolarlık döviz rezervinin akıbetini sorduğu Mudanya’daki reklam panolarının kaldırılması ve ardından yaşanan gelişmeler günün konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, partisince Mudanya’da asılan billboardların Savcılık emriyle sökülmesinin, iktidarın kötü ekonomi yönetimi nedeniyle erittiği Merkez Bankası rezervinin akıbetinin sorulmasından duyduğu rahatsızlığı gösterdiğini söyledi. “128 milyar dolar nerede?” sorusundan neden bu kadar rahatsız olunduğunu soran Karaca, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mudanya’da asılan billboardlarda 128 milyar doların akıbeti soruluyordu. Demokratik ülkelerde soru sormak doğaldır. Asılan billboardlarda da bir suç unsuru yok. Gündüz saatlerinde asılan billboardlar akşam saatlerinde Savcılık emriyle sökülmüş. Genel Başkan Yardımcımız Lale Karabıyık, Bursa milletvekillerimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Mudanya İlçe Başkanımız Ömer Aydın ile Nilüfer İlçe Başkanımız Fırat Yılmaz ve hukukçu arkadaşlarımızla billboardların kaldırılma nedenini öğrenmeye çalıştık. Durumu gece tutanak altına aldık. Savcılığın yaptığı bu işlemle ilgili elbette ki yasal yollardan itiraz edeceğiz. Gece hem Bursa Valiliği ve hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, reklam panolarını kaldırma kararı veren Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdular. Burada konu hakaret konusu değildir. Konu, 128 milyar doların akıbetinin sorulmasından AKP iktidarının duyduğu rahatsızlıktır.”

HER YERE PANKART ASILACAK: 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Mudanya’daki gelişmeleri parti üst yönetiminin de yakından takip ettiğini belirten Karaca, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Haber Global’de yayımlanan Buket Aydın ile Koltuk programındaydı. Konuyu oradan kamuoyuna duyurdu. Yayından çıkınca sosyal medyadan da ‘128 milyar dolar nerede’ diye sordu. Genel Başkanımızın talimatı var. Türkiye genelinde tüm CHP binalarına pankartla ‘128 milyar dolar nerede’ sorusu asılacak” dedi.

KARACA VE MİLLETVEKİLLERİ TUTANAĞI PAYLAŞTI

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile Bursa milletvekilleri ile ilçe başkanlarının gece 00.30’da imzaladığı tutanak da sosyal medyada paylaşıldı. Tutanakta şu ifadelere yer verildi:

“09.04.2021 tarihinde saat 11:00’da CHP Mudanya ilçe Başkanlığı tarafından ücreti ödenerek kiralanan altı adet billboarda asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” afişlerinin saat 19:00 sıralarında emniyet tarafından kaldırıldığını öğrenmemiz üzerine Mudanya ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne saat 22:00 sıralarında gittik.

Nöbetçi amir ile görüşmemizde nöbetçi savcı Muhammet Bozkurt’un, afişlerin kaldırılması için yazılı talimat verdiğini bunun üzerine afişlerin kaldırıldığını belirtti. Nöbetçi savcı ile görüşmek istediğimizi belirtmemiz ve telefon numarasını istememiz üzerine savcı bey ile görüşerek bilgi verilebileceği söylendi.

Nöbetçi amir, savcı bey ile görüştükten sonra telefon numarasının verilmesini istemediğini beyan etti. Yazılı kararı almamız gerektiğini, itiraz edeceğimizi belirtmemize rağmen kararı Pazartesi günü verebileceklerini söylediler. Bunun üzerine Mudanya Adliyesine giderek nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne savcının kararına itiraz etmek istedik. Adliye’de nöbetçi bir kolluk memuru, adliyede tek nöbetçinin kendisi olduğunu, nöbetçi savcının ve nöbetçi sulh ceza hakiminin ya da memurların bulunmadığını, fiilen herhangi bir dilekçe veremeyeceğimizi belirtmiştir. Bunun üzerine adliye önünde sosyal medya hesaplarımızdan açıklama yaparak işbu tutanak birlikte imza altına alınmıştır.
10.04.2021 / Saat 00:30″

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.