SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP KAPATILMALI MI?

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2021 14:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2021 14:48
1984 yılından beri binlerce vatandasımızı, askerimizi ve polisimizi hunharca katleden bölücü terör örgütü PKK’nın sivil uzantısı olarak HDP bugün TBMM’de temsil edilmektedir.
Şimdiye kadar PKK güdümünde birçok siyasi parti kurulmuştur.
Bu siyasi partiler ortaya koydukları duruşları ve eylemleri ile kanun önünde suç işledikleri için yargı organları tarafından kapatılmıştır. Şu sıralar HDP için de kapatma tartışmaları gündemde.
***
MHP lideri Devlet Bahçeli HDP’nin kapatılması için yoğun bir çaba içinde görülmektedir.
Bahçeli, HDP’nin terör örgütü PKK ile olan ilişkilerinin ayan beyan ortaya çıktığını ve kanunlar önünde suçlu durumda olduğunu söyleyerek bir an önce kapatılması gerektiğini ifade etmektedir.
Zaten HDP de şimdiye kadar PKK’ya terör örgütü ifadesini kullanmamıştır.
Onu bırakın HDP’liler konuşmalarında PKK ile olan ilişkilerini de pek gizlemek gereği duymamışlardır. Hatta şu an cezaevinde olan Selahattin Demirtaş bir konuşmasında Apo’nun heykelini dikeceklerini söylemekten çekinmemiştir.
HDP aday listelerinin de Kandil’de hazırlandığı söylenmektedir. Bazı HDP milletvekillerinin terör örgütü kamplarindaki fotoğrafları alenen yayınlanmıştır. Yakın zamanda da yine bir HDP milletvekilinin terör örgütü kamplarına gittiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmıştır.
Bütün yasadışı faaliyetlerine rağmen HDP’nin kapatılmasının yanlış olacağını savunanları da görmekteyiz. Onlara göre partinin kapatılması bir çözüm değildir. Tekrar yeni parti kurmaktadırlar demektedirler.
Halbuki böyle olması HDP’lilerin suç işlemesine göz yummak anlamına geliyor. Parti kapatıldıktan sonra aynı tarzda yeni bir parti kurmaları ayrı bir keyfiyettir. Aynı suçları işlemeleri halinde yeni kurulan partilerin de kapatılmalarindan daha doğal birşey olamaz.
Bu nedenle parti kapatılmasına karşı çıkmak doğru değildir. Hatta adli bir zafiyeti gösterir.
Zaten bunun böyle olmadığı da en son olarak 9 HDP’lı milletvekilinin hakkında düzenlenen fezleke ile göstermiştir.
***
Geçmişte MSP, RP ve FP gibi Milli Görüş partilerinin kapatılması karşısında seslerini çıkarmayan bazı güruh HDP’nin kapatılma girişimleri karşısında koro halinde seslerini yükseltmişlerdir.
Kanunlar önünde suç işleyen kim olursa olsun cezasını çekmelidir.
Hele vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden bebek katili terör örgütüne ve siyasi uzantilarına hiçbir şekilde göz açtırılmamalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.