SON DAKİKA
Hava Durumu

TEKNOFEST’te Yarışacak Elektrikli Araçlar Yola Çıktı

TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmalarına 92 ayrı takımla ve 25 ana kategoride başvuruda bulunan Bursa Teknik Üniversitesi “Sancar”, “C-ARF” ve “Hacıwatt” takımları finallere katılmak için yola çıktı. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda yer alacak olan “Sancar”, “C-ARF” ve “Hacıwatt takımları Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte Bursa’yı da temsil edecek.  Bursa Teknik

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2021 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2021 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
TEKNOFEST’te Yarışacak Elektrikli Araçlar Yola Çıktı

TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmalarına 92 ayrı takımla ve 25 ana kategoride başvuruda bulunan Bursa Teknik Üniversitesi “Sancar”, “C-ARF” ve “Hacıwatt” takımları finallere katılmak için yola çıktı. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda yer alacak olan “Sancar”, “C-ARF” ve “Hacıwatt takımları Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte Bursa’yı da temsil edecek.

 Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ),  İstanbul’da düzenlenecek olan TEKNOFEST kapsamında, 31Ağustos-05 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleşecek Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda yer alacak “Sancar”, “C-ARF” ve “Hacıwatt takımlarını yolcu etti. Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımları uğurlamak üzere yapılan etkinliğe  BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin, BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Kurt ve Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

 Rektör Prof. Dr. Karademir: “Gençlerin çaba ve gayretleriyle Türkiye’nin hedeflerine ulaşacağına inanıyorum”.

 Takımların akademik danışmanlarında yer aldığı uğurlama töreninde Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında Bursa’yı temsil edecek  “Sancar”, “C-ARF” ve “Hacıwatt” takımlarında yer alan öğrencilere başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğini omuzlayacak genç beyinlere ihtiyacının olduğunu söyledi. Gençlerin çaba ve gayretleriyle Türkiye’nin hedeflerine ulaşacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Karademir, öğrenci takımlarının her zaman yanında olduklarını aktardı. Önemli olanın TEKNOFEST gibi bir süreci öğrencilerimizin yaşaması olduğunu kaydederken diğer üniversitelerden gelen takımların aslında rakip olmadıklarını, bu takımlarda yer alan öğrencileri ülkenin geleceğine katkı vermeye çalışan kardeşler olarak görmelerini istedi. Rektör Prof. Dr. Karademir, “Öğrencilerimize özgüven kazandırmayı önemsiyoruz. Öğrencilerimizin öz güven kazanmaları ile birlikte, TEKNOFEST sayesinde bir hedef doğrultusunda, birlikte çalışmayı öğrenerek, üretmeyi başarmaları bizim için her başarıdan daha büyük bir kazanımdır. Yerli ve Milli Teknoloji hamlemizin sürekliliği ve başarısı için ülkemizin yetişmiş beyinlere ihtiyacı var. Allah yolunuzu açık etsin, başarılar diliyorum. İnanıyorum ki sizler sayesinde gelecekte Türkiye’mizin yolu aydınlık olacak” diye konuştu.

BTÜ’nün bilim, teknoloji iklimini oluşturduğunu bu iklimin kültür birikimini ve kimliğini de beraberinde getirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Karademir, BTÜ’nün birçok alanda bilim ve araştırma üssü haline geldiğini de sözlerine ekledi. Takımların elde ettiği başarıların, akademik danışmalarının destekleri ve öğrencilerin büyük emekleri ile gerçekleştiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Karademir, BTÜ öğrenci takımlarına ve üniversiteye destek olan başta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz olmak üzere tüm sponsor firmalara ve Bursa’ya teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

 Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taştekin: “Üniversitemiz; Yıldırım İçin Bir Değer

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir’in ardından söz alan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin, şu ifadeleri kullandı: “BTÜ ülkemiz için olduğu kadar Yıldırım İlçemiz için de bir değer. Bu nedenle, Yıldırım Belediyesi olarak her konu da BTÜ’ye destek vermeye çalışıyoruz. Üniversitemiz ile önemli iş birlikleri yapıyoruz ve bu iş birliklerini de sürdürmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin daha büyük başarılara imza atacağına da inanıyoruz. TEKNOFEST 2021’de yarışmalara katılan Bursa Teknik Üniversitesi öğrenci topluluklarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.