SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Partili Türkkan’ın “küfür siyaseti”

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2021 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 08:35

2023 seçimlerine doğru siyasette gerginlik giderek artıyor.17 Aralık operasyonuyla başlayan 15 Temmuz’da zirve yapan gerginlik henüz etkisini kaybetmemişken,İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’ın bir şehit yakınına küfür etmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Kendi Partisinden bile eleştirilere maruz kalan Türkkan’a tepkiler dinmek bilmiyor.Tansiyon iyice yükselmiş.Konu kapanacak gibi değil. Kapatılmamalıdır.

Yazmak istediğim ve iki kelam etmek istediğim bir konuydu.Bu memlekette yaşayan vatanına milletine bağlı hiçbir fert,bu topraklar için canı feda eden şehitlerimize ve yakınlarına tek kelime etme hakkına sahip değildir.

İYi Partili Lütfü Türkkan’ın bu hareketi ahlaksızlığın daniskasıdır. Bu süreçte İYİ Parti gereğini yapmadığı için kaybetmiştir.Kaybetmeye de devam ediyor.İYİ Parti’nin bu süreçte ortaya koyduğu tavır parti içindeki milliyetçilerde vatansever insanlarda rahatsızlık yarattığı gibi partinin yükseliş trendini aşağı çekmiştir.

Kısaca İyi Partili Lütfü Türkkan’ın sinkaflı sözlerinden her vatansever her kesim rahatsızlık duymuştur.

Peki;Süreç nasıl işleyecek.

Zihnimizin bir bölümünü bu konulara yormamız lazım.Bizim meslekte kalem sallayan, bazı köşe yazarlarına göre, ülkede “güç gösterisi” yaşanıyormuş.

Bunda yadırganacak bir şey yok.

Ben her zaman ifade etmeye çalışmışımdır.Ülkenin bugün içinde bulunduğu durum güç gösterisi meselesi değil “üslup” meselesidir.Şehit yada Gazilerimizin yakınlarının bizim için ne anlam ifade ettiğidir.O insanların bazıları bu ülkenin Namusunu korumak için canını feda etti.Bazıları ise sakat kalıp kendi yaşamını yine bu millete tercih etti.Yakınları ise “Acıları” iliklerine kadar hissetti.

Başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere Parti üst yönetimi başlarını avuçlarının içine alarak bir kez daha düşünmek zorundadır.Bu istek katı bir “muhalif tarafgirlik” olarak değil, memleketini seven insanların bir isteği olarak algılanmalıdır.

Sorunun TBMM’ne taşınarak Türkkan’ın dokunulmazlığını kaldırılarak mahkeme gönderilmesinin sanırım İYİ Parti acısından da bir faturası olacaktır. Bu fatura da sandıkta İYİ parti’nin önüne konulacaktır.

Benim ifade etmek istediğim konu şudur;

Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün bize emaneti bu kutsal vatan için seve seve canını veren Şehit ve Gaziler bizim değerlerimizdir. Onurumuzdur…Kin ve nefret üzerinden siyaset yaparak bu değerlerimize dil uzatmak kimsenin haddine değildir.Hele Lütfü Türkkan gibi bir siyasetçinin hiç değildir.

Milliyetçi ve muhafazakar olduğunu iddia eden İYİ Parti içinde hala Lütfü Türkkan’ın değer görüyor olması kafalardaki soru işaretlerini arttırmış,duyarlı akıllarda rahatsızlık yaratmıştır…

Gereği yapılmadığı sürece de rahatsızlık devam edecektir..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.