SON DAKİKA
Hava Durumu

İnsansız dünya eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi şartlarının (Covid-19) hafiflemesiyle personele yönelik yüz yüze eğitimlerine kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü organizasyonluğunda periyodik olarak düzenlenen kişisel gelişim eğitimleri çerçevesinde Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonunda personele “21.y.y. ve İnsansız Dünya (Transhümanizm)” konulu eğitim verildi. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
İnsansız dünya eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi şartlarının (Covid-19) hafiflemesiyle personele yönelik yüz yüze eğitimlerine kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü organizasyonluğunda periyodik olarak düzenlenen kişisel gelişim eğitimleri çerçevesinde Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonunda personele “21.y.y. ve İnsansız Dünya (Transhümanizm)” konulu eğitim verildi. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet Dağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ve söyleşi şeklinde geçen programda; son yılların önemi artan fakat fazlaca işlenmeyen önemli bir konusu olan “İnsansız Dünya” ele alındı. Öncü transhümanist N. Bostrom’un görüşleri temelinde tanımı yapılan kavramın tarihsel kökenlerinin Antik Sümer’deki Gılgamış Destanı’na kadar geri götürülebileceği vurgulandı.
Transhümanizm’in insanın fiziksel ve bilişsel yeteneklerinin artırılması, yaşlanma ve hastalanma gibi arzu edilmeyen veya gereksiz görülen yönlerinin ortadan kaldırılması maksadıyla teknoloji ve bilimden faydalanılması gerektiğini öne süren uluslararası bir entelektüel ve kültürel hareket olduğu, videolarla ve görselliklerle desteklenerek ele alındı. Söyleşi sonunda Eğitim Şube Müdürü Mahmut Turunç tarafından Doç Dr. Ahmet Dağ’a tablo hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.