SON DAKİKA
Hava Durumu

Gençlerin geleceği

Hayatımız hep sınav içinde gelip geçiyor. Yaşadığımız sürece, yaptığımız hareketlerimiz ve çalışmalarımızdan insanlığa karşı sınav içindeyiz. Doğduktan sonra, yaşadığımız sürece ailemize karşı sınav içindeyiz. Topluma karşı sınav içindeyiz. Bütün bu olanlar, hayatın akışında normal. Birde, insanların gelecekleri ile karşılaştıkları sınav var. İlkokul çağında, öğretmenlerin, “kağıtları çıkarın sınav yapacağım” sözü ile başlayan, üniversite kapılarını arayan sınav

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2021 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Hayatımız hep sınav içinde gelip geçiyor. Yaşadığımız sürece, yaptığımız hareketlerimiz ve çalışmalarımızdan insanlığa karşı sınav içindeyiz. Doğduktan sonra, yaşadığımız sürece ailemize karşı sınav içindeyiz. Topluma karşı sınav içindeyiz.

Bütün bu olanlar, hayatın akışında normal.

Birde, insanların gelecekleri ile karşılaştıkları sınav var. İlkokul çağında, öğretmenlerin, “kağıtları çıkarın sınav yapacağım” sözü ile başlayan, üniversite kapılarını arayan sınav ile final yapan bir yaşantı ve koşuşturma içindeyiz.

Gelecek, sınavla şekilleniyor. Bizim ülkemizde ise gençlerin geleceği ve yapacağı işlerin belirlenmesi, hayatının anlam kazanması sadece üniversite kapısından sınavla girilip çıkılmakla değil, bitmeyen bu sınavlarla mücadele etmek ve başarı adına, insanların kendilerini paralamasıyla gelip geçiyor.

Gençlerin geleceği için 2021 yılı üniversite sınavları ve sonuçlarını değerlendirelim.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2021-YKS) tüm oturumlarına başvuran toplam aday sayısı 4 milyon 504 bin 559, sınava giren aday sayısı 4 milyon 149 bin 36, sınava girmeyen aday sayısı 355 bin 523, sınavı geçersiz sayılan aday sayısı 296 ve sınavı geçerli aday sayısı 4 milyon 148 bin 740 oldu.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, ikinci sıkıntı tercih dönemi yaşandı. Bitti. Şimdi sonuçları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından şöyle açıklandı.

“2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti. Adaylarımızın yüzde 52,02’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Adayların yüzde 27,52’si 1.tercihine, yüzde 14,41’i 2.tercihine, yüzde 10,09’u 3.tercihine yerleşmiştir. AKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti.”

YKS tercih sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri şu tarihlerde yapılacak. Üniversite kayıt tarihleri: 6-10 Eylül 2021 Elektronik kayıtlar: 4-8 Eylül 2021

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere, merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için “ikinci ek yerleştirme” yapılacağını duyurdu.

Bu ek yerleştirme imkanından Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar da faydalanabilecek.

İşte, gençlerin önündeki ve bugünlerde uyuyamayıp, “benim halim ne olacak?” diye kendi kendilerine soru sordukları günleri yaşıyoruz.

Gelecek, gençlerimizde, ama gelecek için gençlerin sınavları hayatları boyunca hiç bitmiyor.

Gençlere, yaşadıkları bu zor günlerde, sabır diliyorum.

Hadi, bakalım, kolay gelsin….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.