SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’dan doğuya “DATA” açılımı…

Farklı sektörlere yönelik yazılım çözümleri üretme alanında 20 yılı geride bırakan PEN Yazılım, Bursa’ya 20 milyon TL yatırımla ‘Data Center’ kazandırıyor. Bursa’daki yatırım ve faaliyetlerini İzmir’in ardından Erzurum ve Sivas ile ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefleyen firma, yurtdışına yazılım ihracatını da artıracak. Yaklaşık 50 kişilik ekibiyle kurum ve kuruluşlara yerel ve ulusal teknolojik çözümler sunarken, Bursa’dan

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2021 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Bursa’dan doğuya “DATA” açılımı…

Farklı sektörlere yönelik yazılım çözümleri üretme alanında 20 yılı geride bırakan PEN Yazılım, Bursa’ya 20 milyon TL yatırımla ‘Data Center’ kazandırıyor. Bursa’daki yatırım ve faaliyetlerini İzmir’in ardından Erzurum ve Sivas ile ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefleyen firma, yurtdışına yazılım ihracatını da artıracak.

Yaklaşık 50 kişilik ekibiyle kurum ve kuruluşlara yerel ve ulusal teknolojik çözümler sunarken, Bursa’dan yazılım da ihraç etmeyi başaran PEN Yazılım, Bursa’nın ardından Erzurum ve Sivas’taki data merkezleri ile veri saklamada da yeni bir dönem başlatıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal, “Hedefimiz, yurt içinde en az 5 data merkezine ulaşmak” dedi.

Bursa’dan yurtdışındaki birçok firmaya yazılım hizmeti ihraç eden ve yurt içinde 59 firmaya teknolojik altyapı hizmeti sunan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal, yazılım hizmetinde hayati önem taşıyan yedekleme ihtiyacı için Erzurum ve Sivas’taki üniversitelerde data merkezi kuracaklarını açıkladı.

“ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİNE GİDEN TEK FİRMAYIZ”

PEN Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal, müşterilerine güven odaklı kesintisiz hizmet verebilmek için dünya standartlarında çalışmalar yürüttüklerini ve yedekleme konusuna çok büyük önem verdiklerini söyledi. Yazılım hizmeti sundukları firmalarda veri yedeklenmesinin hayati önemde olduğunun da altını çizen Ünal, “20 yıldan fazla süredir faaliyette olan bir firmayız. Ar-Ge Merkezi olmak yolunda da çalışmaları başlattık. Her şeyden önce yedekleme, bizim için çok önemli. Olası bir afette binamız hasar görse bile hiçbir veriyi kaybetmememiz gerekiyor. Firmamızın Bulgaristan, Almanya ve İngiltere’de de yedekleme için alanları var ama Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) gereği verilerimizi Türkiye dışına çıkaramıyoruz” diye konuştu.

 SOĞUK HAVA, ÖZEL TERCİH NEDENİ

Yaptıkları yatırımın ardından Bursa dışında da data merkezi oluşturma konusunda titizlikle araştırma yaptıklarını kaydeden Murat Ünal, “Verileri yurtdışına taşıyamama sorununu, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile çözüme kavuşturuyoruz. Erzurum Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık, Cumhuriyet Üniversitesi ile de kısa zamanda imzalamayı planlıyoruz. Her üniversitenin normalde kendine ait data merkezi var. Bunlara ‘özel veri merkezi’ deniyor. Üniversiteler bu veri merkezlerini paylaşabiliyor, böylece onlar için bir gelir kaynağı da oluşuyor. Erzurum Üniversitesi’ndeki merkezimizde her verimiz günlük otomatik olarak yedeklenecek. Aynısını Sivas’a da yapmayı hedefliyoruz. Bu iki şehri tercih etmemizin sebebi, bölgedeki soğuk hava sayesinde fazla elektrik kullanımı gerektirmeyen konumlar olması. Türkiye’de Bursa dışında kendi merkezimiz hariç iki farklı noktada yedeklememiz olacak. Ülke içinde minimum 4-5 noktada yedeklerimizin olmasını hedefliyoruz. Sektörde üniversitelerle bu işbirliğine girişen ilk ve tek firmayız” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.