Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnşaat sektörüne mesaj

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraber 81 ilden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. TOBB’a üye 365 oda ve bor

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://bursadameydan.com/

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraber 81 ilden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TOBB’a üye 365 oda ve borsa başkanıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan istişare toplantısının ardından birtakım açıklamalar yaptı ve inşaat sektörüne sahip çıktı. Özellikle kentsel dönüşüm’ün inşaat sektörünü ayakta tutacağını belirten Cumhurbaşkanı,İnşaatlar duramaz. İnşaat lokomotif sektör. Sanayi de büyüyecek inşaat da” diyerek inşaat sektörüne önemli bir mesaj vermiş oldu.

Kentsel dönüşüm projelerinin inşaat sektörü ve ülke ekonomisine olan önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm ile ilgili ilk kez bu kadar net bir ifade kullandı ve konunun tüm muhataplarına yeni bir ufuk açmış oldu.

Devletin en üst makamının önemle üzerinde durduğu ve yol gösterdiği kentsel dönüşüm için tüm paydaşlarında vakit kaybetmeden ve aynı hassasiyetle hareket etmesi gerekiyor. Özellikle kentsel dönüşümün böylesine önem kazandığı bir dönemde ülke olarak tüm dinamikleri harekete geçirmekte fayda var.

Son 10 yıldaki ekonomik istikrar ve pozitif atmosferi de düşünecek olursak kentsel dönüşüm için büyük bir adım atmanın tam zamanı. Konunun tüm muhataplarının vakit kaybetmeden bilgilendirilmesi de işin en önemli kısmı. Tabi bu konuda belediyelere ciddi bir iş düşüyor.

Örneğin, Kentsel dönüşüm’ün en önemli aktörü olan vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili birçok yanlış bilgiye sahip ya da hiçbir bilgiye sahip değil..Bu yüzden kulaktan dolma bilgiler ve birbirinden farklı görüşler ortalıkta cirit atıyor. Konuya tam anlamıyla vakıf olamayan vatandaşta haliyle kentsel dönüşüme uzak kalıyor ve adeta kaçıyor.

Ancak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali bu konuda gerçekten ciddi bir çalışma içinde. Belediye alanları içindeki tüm bölgelerde bu konunun duyurulması için büyük bir çaba sarfediyorlar.

Tahmin ediyorum ki her iki belediye de 2015 yılı içinde kentsel dönüşüm ile ilgili birçok proje için önemli adımlar atacaklar.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de bu gelişmelerdeki rolünü atlamamak gerekir. Umuyorum ki kentin tüm alanlarında söz sahibi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa’nın lehine olabilecek her ne varsa elini taşına koyacak ve yol gösterici olacaktır.

Zira Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa sevdasını hepimiz biliyoruz.

İNŞAAT SEKTÖRÜ GÜN GEÇTİKÇE GÜÇLENİYOR

Öyle ki sanayi sektöründeki teşvik, yatırım desteği ve vergisel düzenlemeler vb. devlet desteklerinin yakın zamanda inşaat içinde uygulanabilir olabileceğini düşünürsek hata yapmış olmayız.

Ülke ekonomisinde ciddi bir rol üstlenen inşaat ve inşaat malzemeleri piyasası aynı zamanda nakit akışının da hızla artış gösterdiği sektörlerin başında geliyor. Devlet tarafından desteklenen bir inşaat sektörü çok kısa sürede önemli gelişimler gösterebilir.