SON DAKİKA
Hava Durumu

Moody’s'ten Türkiye kararı: Kredi notunu iki kademe yükseltti

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 13:08
Kaynak: İHA
Moody’s'ten Türkiye kararı: Kredi notunu iki kademe yükseltti

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kredi notunu ilk defa iki kademe artırdığını bildirdi.

Uygulanan program sayesinde ülke kredi notunu 11 yıl sonra yükselten Moody’s’in görünümü pozitif olarak koruduğunu belirten Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu. Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor. Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.