SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı Gümüşhaneliler İftarda bir arada...

Bursa'da yaşayan Gümüşhaneliler iftar programında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:48
Kaynak: FUNDA AVCI
Bursalı  Gümüşhaneliler İftarda bir arada...

Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma derneği  tarafından düzenlenen iftar proğramında hemşehri dayanışmasının en güzel örneği  Gölparkta gerçekleşti...

Çok sayıda davetlinin sağladığı iftar programında konuşan Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma derneği başkanı Fikret Aslan, “Saygıdeğer onursal Başkanım, geçmiş dönemde görev almış dernek başkanlarım ve ilçe dernek başkanlarım, belediye encümenlerim ve encümen adaylarım, belediye başkan adaylarımız, muhtarlarımız, bürokrasimizin temsilcileri, kıymetli dernek yöneticilerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, hanımefendiler ve beyefendiler, hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Allah’ın selamı, bereketi ve mağfireti üzerinize olsun” diyerek sözlerine başladı.

Ramazan ayı, paylaşmanın, sevginin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sunduğu bir ay olduğuna değinen Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iftar programı da bizlere bu değerleri hatırlatmak ve birbirimize destek olmanın önemini vurgulamak için bir fırsat sunuyor. Bu atmosferi oluşturan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gümüşhaneli olmanın hissiyatını yaşamaktan büyük onur duyuyorum. Bugünkü konuşmamda sizlere Orta Doğu ve Avrupa’nın düşünürlerinden değil, Anadolu ve Gümüşhane insanının hissiyatından bahsetmek istiyorum.”

“Ben 80 sonrası dağ yöresi bir köyden parasız yatılı sınavı kazanarak şehre eğitim amaçlı gelmiş birisiyim. Şehre gelirken okur yazar olmayan anamın bana beş nasihatı vardı” diye konuşan Dernek Başkanı Aslan sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu nasihatler bir milletin istikrara ve istikbale koşmasında önem arz eden en önemli unsurlardır. Onun için tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, hepsine hürmetlerimi sunuyorum. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen bir ecdadın yetiştirdiği değerlerdir bunlar.

Ramazan ayının Türk Dünyası’na, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Yemen’de, Filistin’de ve dünyanın herhangi bir yerinde zulme uğrayan mazlumlara Rabbim’den yardım diliyorum.

Bu hissiyatla bugünkü iftara katılım sağlayarak bizlere büyük güç veren, gücümüzü gören, gücünü bize güç yapan siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Rabbim, nice Ramazanlara kavuşmayı bu birlik ve beraberlik içerisinde bizlere nasip eylesin. Hepinize afiyet olsun, sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.”

Haber-Funda Ancı

Kaynak: FUNDA AVCI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.