SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı özel öğrencilerden yardım farkındalığı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Maarifin Yüz Akı Sosyal Sorumluluk” projesi faaliyetleri kapsamında Osmangazi İnönü Ortaokulu bünyesinde özel eğitim öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ile “Engelim, Yardım Etmeme Engel Değil” projesinin tanıtımı ve kermesi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Bursalı özel öğrencilerden yardım farkındalığı

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Osmangazi İnönü Ortaokulu Müdürü Ferdi Maral; “projenin amacı engelli bireylerin akranları ile beraber el emeği ürünler üretmesi, üretilen bu ürünlerin yapılacak kermes ile satışının yapılarak elde edilen gelirle okul bünyesinde maddi durumları yetersiz diğer öğrencilere destek olmaktır. Okulumuz bünyesinde eğitim gören özel eğitim öğrencilerimizin normal sınıflarımızda eğitim gören akranları ile kaynaşması, beraber bir şeyler üreterek yardımlaşma ve birliktelik ruhunun okulumuzda canlanmasını amaçladık” diyerek projeye öğrenciler ve öğretmenler kadar velilerinde büyük destek verdiklerini ifade etti.

Yapılan etkinlik kapsamında düzenlenen kermese Bursa Vali Yardımcısı Şeref AYDIN, Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu Okul Müdürü Şaban Durmuş, Adnan Türkay Ortaokulu Müdürü Halim Polat, Hürriyet Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Çetin, Sakarya Ortaokulu Müdürü Erhan Şimşek, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdiler.

Etkinlik kapsamında öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile görüşen Bursa Vali Yardımcısı Şeref AYDIN; “özel çocukların eğitimi, onlara gösterilmesi gereken ilgi ve sunulacak tüm imkanlar çok değerli. Öğretmenlerimizin farkındalıkları, ilgileri ve dikkatleri sayesinde öğrencilerimizin yaşama daha hızlı entegre olmaları sağlanıyor. Ben ve eşimde özel bir çocuk sahibiyiz. Devletimizin en değerli varlıklarından olan öğretmenlerimizin bu alanda yürüttükleri her türlü çalışma, hem ülkemize hem toplumsal bütünlüğümüze güç katıyor. Özel gereksinimli çocuklarımızın eğitiminde akran desteği, öğretmenin dikkati ve ilgisi, yönetici duyarlılığı çok önemli. İnönü Ortaokulunda; öğretmen ve öğrenci kadar veli ve idari yönetim dayanışmasına şahitlik etmek çok değerli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da sürekli ifade ettikleri gibi ‘her çalışma, her üretkenlik çocuklarımız ve ülkemiz için.’ Emeği geçen herkesi en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen kermes programından elde edilen gelir ile Okul Aile Birliği, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eksikliklerini tamamlayarak projeyi tamamlamış oldular.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.