SON DAKİKA
Hava Durumu

Canlarını hiçe sayıp ağır hasarlı binalardan eşya taşıyorlar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası bazı vatandaşların, en fazla can kaybının yaşandığı Ebrar Sitesi’ndeki sağlam kalan binalardan eşya taşıması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Canlarını hiçe sayıp ağır hasarlı binalardan eşya taşıyorlar

50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hem yıkım hem de enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü Kahramanmaraş'ta vatandaşlar yasak olmasına rağmen eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Merkez Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde yer alan 23 bloklu Ebrar Sitesi'nde de büyük yıkım yaşanmıştı.20 bloğun yıkıldığı ve 3 bloğunun ayakta kaldığı sitede vatandaşların tüm uyarılara rağmen ağır hasarlı binalara girerek eşya taşıması dikkat çekti.

İsmini vermek istemeyen vatandaşlardan biri, “Eşya taşımak çok riskli bu kadar can gitti burada ama insanlar hala mal derdinde. Binalar ağır hasar almış insanlar hala içinden eşya çıkarmaya çalışıyor. Bir yıkılsa içinde hayatını kaybetse 10 kuruşluk eşyalar için canlarından olacaklar. Görevlilerin gelip müdahale etmesini beklerim” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.