SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali Canbolat’tan BTÜ’ye Öğrenci Yurtları Konusunda Tam Destek

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) ziyaret ederek güncel çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Mimar Sinan Yerleşkesinde incelemelerde bulundu. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararname ile kurulması kararlaştırılan TEKNOPARK ve inşa alanı hakkında Vali Canbolat’a bilgi verdi. Mimar Sinan Yerleşkesi içerisinde yapımı gerçekleştirilecek 580 kişilik

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Vali Canbolat’tan BTÜ’ye Öğrenci Yurtları Konusunda Tam Destek

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) ziyaret ederek güncel çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Mimar Sinan Yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararname ile kurulması kararlaştırılan TEKNOPARK ve inşa alanı hakkında Vali Canbolat’a bilgi verdi. Mimar Sinan Yerleşkesi içerisinde yapımı gerçekleştirilecek 580 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatı alanında incelemelerde bulunan Vali Yakup Canbolat, ayrıca KYK Orhangazi Yurt arazisinde yapılacak 500 kişilik erkek öğrenci yurdu hakkında da bilgi aldı. Bursa Teknik Üniversitesi’ne alanı ve binası devredilen L1 Blok atölye binasını da inceleyen Vali Canbolat, burada gerçekleştirilen tadilat sonrası inşa edilen Döküm Laboratuvarı ile Mobilya ve Ahşap Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı hakkında öğretim üyelerinden bilgiler aldı.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Karademir; “Özellikle öğrenci yurtları konusunda Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun geçmiş yıllarda Üniversitemizi ziyareti sırasında talimatları olmuş ve Bakanlığımız Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü personelinin yakın destekleri gerçekleşmişti. Sayın Valimiz de tam bir üniversite dostu olarak her daim eğitime ve bilime dair taleplerimizde bizleri destekliyor. Özellikle öğrenci yurtları ve saha tahsisleri konusundaki pratik ve çözüm odaklı desteklerine teşekkür ediyoruz. Gençlerimizi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin desteklediği tüm gençlik ve eğitim temelli projelere daha çok ve sağlıklı yönlendirmek ve hayata iyi hazırlamak için özellikle öğrenci toplulukları ve TEKNOFEST takımlarının desteklenmesi son derece önemlidir. Bu noktada üniversitemiz yakınlarındaki öğrenci yurtları, yaşam alanları, spor ve kültür mekânları konusunda Valiliğimiz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Bursa’yı, ülkesini seven kurumların, bireylerin ve hayırseverlerin destekleri çok önemlidir. Üniversitemize destek verenlere teşekkür ediyorum. Üniversiteye destek, gençlere ve geleceğe yatırımdır.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Kurt, Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu ve öğretim üyeleri de hazır bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.