SON DAKİKA
Hava Durumu

Camdan tesarlanan giysiler büyüledi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 7.’sini düzenlediği Uluslararası Denizli Cam Bienali çerçevesinde Türkiye'nin ilk ve tek giyilebilir cam defilesi yine büyük beğeni topladı. Birbirinden özgün tasarımların sahne aldığı defilede 28 cam sanatçısı eserlerini ilk kez podyumda sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2023 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Camdan tesarlanan giysiler büyüledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğinde düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi 7. Uluslararası Denizli Cam Bienali tüm renkleriyle devam ediyor. Bienal çerçevesinde Kanadalı cam sanatçısı Laura Donefer'in 1989 yılından beri gerçekleştirdiği efsane cam defilesi “GlassFashion Show” ilk kez Türk cam sanatçılarınca 6. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde görücüye çıkmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde bir kez daha birbirinden özgün tasarımların sahne aldığı cam defilesi yine büyük beğeni topladı. Birbirinden yetenekli 28 cam sanatçısı, eserlerini ilk kez bir sergi salonunda değil, podyumda kendi üzerlerinde sergiledi. Birbirinden özgün ve renkli tasarımların sergilendiği geceye katılanlar unutulmaz bir akşam yaşadı.

“Elim Sende temamız ile afetzede kardeşlerimizin yanındayız”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne dek Denizli’nin her yerinde yapısal olmak üzere birçok hizmetleri gerçekleştirdiğini, sadece yapısal değil, vatandaşların ruhuna, gönlüne, özüne yönelik kültür sanat faaliyetlerini de yaptıklarını söyledi. Başkan Osman Zolan, “İşte bu güzel salonu inşa ettik. Artık elimiz rahatladı ve her türlü kültür, sanat faaliyetleri yapabileceğimiz bir alanımız oldu. Bugün ayrı bir sanat etkinliği ve güzellik icra ediyoruz. 2011’de başlattık ve bu yıl 7. Cam Bienalimizi gerçekleştiriyoruz. 12 ülkeden 100 sanatçı ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında cam bienalimizi yapmak istedik ve hamdolsun başardık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.