SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hayatla Barış'ta buluştular

Küçük yaşta geçirdiği talihsiz kazadan sonra sağ bacağını kaybeden Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nın futbolcusu Barış Telli'nin hikâyesini anlatan 'Hayatla Barış' filminin gala gösterimi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 17:36
Kaynak: ARAL TOLGAY ATAOKAY
'Hayatla Barış'ta buluştular

1993'te geçirdiği kazadan sonra sağ bacağını kaybeden Barış Telli'nin, Ampute Futbol Milli Takımı oyunculuğu ve Avrupa şampiyonluğuna uzanmasının da yer aldığı hayat hikâyesinin anlatıldığı 'Hayatla Barış' filminin gala gösterimi gerçekleşti. Barış Telli; "Bu yola çıktığımızda yapımcımız Hünkar Doğan'ın, o heyecanı, 'Senin hayatın artık sinema olmalı, beyazperdeye aktarılmalı ve herkese bunu izletmek lazım' dediğinde, o inancını bana yaşatmıştı. Şimdi ise bu heyecanı aslında hep birlikte yaşıyoruz. Beni oynayan Taner'im canım ağabeyim, gerçekten yıllarca takip edip, onu izlerken, kişiliğini, yapısını, karakterini kendime benzetiyordum" ifadelerini kullandı. Yönetmen Ekin Pandır, filme çok emek verdiklerinin altını çizerek, şunları aktardı; "Herkes bana güvendi, inandı. Hep beraber benimle bu yolda emek verdi. Herkese çok teşekkür ederim. Burada gördüklerinizin dışında da yüzlerce kişilik bir ekip var. Hepsi aynı şekilde çok ciddi emek verdi. Hepsine çok teşekkür ederim. Başta Barış'ın filmiydi bu tabii ki ama filme başladığımızda sadece Barış'ın değil, bütün engelliler ve Barış'ın durumundakiler için umut kaynağı olabilecek bir film olduğunu fark ettik. Umarım kimseyi utandırmamış, hakkını verebilmişizdir."

"ÇOK UĞRAŞTIK, ÇOK TER DÖKTÜK"

Filmde Barış Telli'yi canlandıran oyuncu Taner Ölmez, çok heyecanlı olduğunu belirterek; "Bugün burada olmak gerçekten bizim için bir hayaldi. Çok önce başladık filmin masa başı çalışmalarına. Biz ilmek ilmek dokuduk, gerçekten çok uğraştık, çok ter döktük. O yüzden bugün burada olmamız benim için hakikaten bir hayal. Çok mutlu ve inanılmaz heyecanlıyım. Bugün izleyeceksiniz. Umarım beğenirsiniz. Ben filmi izlediğimde gurur duydum hem çalıştığım arkadaşlarımla hem yönetmenimle hem yapımcımla. Umarım bu değeri hak ediyordur ve siz de beğenirsiniz" dedi.

Kaynak: ARAL TOLGAY ATAOKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.