SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahursuz oruç kilo aldırıyor

11 ayın sultanı Ramazan geldi. İslam alemi oruç tutmak heyecanlı. Ancak oruç tutarken doğru beslenme çok önemli. Özellikle sahursuz oruç, kilo aldırdığı gibi pek çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 10:24
Kaynak: Canan DENİZ
Sahursuz oruç kilo aldırıyor

Oruç tutarken, sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemli. iftar ve sahur vakitlerinin hayatımıza girişiyle uyku, beslenme ve fiziksel aktivitelerde değişiklik kaçınılmaz oluyor. Tam da bu noktada bazı hususlara dikkat etmek, hayati önem taşıyor. Uzmanlar ise uyarıyor, “sahura kalkmadan sadece iftarda yenilen yemekle oruç tutulmasının kilo artışına neden olabilir.”

BESLENMEDE YETERSİZLİK OLABİLİR

Sahura kalkmadan oruç tutulduğunda akşamdan alınan besinler yetersiz kalabiliyor. Gündüz vakti , bütün gün vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin ihtiyacının karşılanamaması sonucu oluşan enerji açığı, sağlığı olumsuz etkileyebilir. Beslenme uzmanları uyarıyor, “Yalnızca sağlıklı kişilerin oruç tutmaları ve bunun için de sağlıklı beslenme kurallarına uymaları gerekiyor.” Oruç sırasında uzun süreli açlığa bağlı olarak, metabolizma hızı azaldığı için tek öğünde aşırı yemek yenilmesi, kilo alımını hızlandırıyor.

SUYU İHMAL ETMEYİN

Sahur öğününün mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlar , sahurda peynir, yumurta, süt gibi proteinli besinlerin tüketilmesinin yağsız vücut kütlesini koruduğunu ve tokluk hissi sağladığınu vurguluyor . Ayrıca sahur öğününde tam buğday ekmeği, zeytin, domates, salatalık, ıhlamurdan oluşan kahvaltı yapılması, suyun ihmal edilmemesi çok önemli

Kaynak: Canan DENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.